Recept: Aubergine pakketjes van de Grill

Een mix dit keer van twee verschillende recepten. Wij eten geen mozzarella (wat in beide oorspronkelijke recepten moest), smaakt naar niets, vandaar. In dit geval de mozzarella vervangen door feta. Maar een beetje stevig blauwschimmel-kaasje zou ook kunnen 🙂

Ingrediënten

  • 2 aubergines,
  • snuf zout
  • een tomaat
  • een half pakje feta
  • tomatentapenade

En prikkertjes, die zijn ook wel handig.

Bereiden
Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijdt ze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Kook de plakken 2 minuten (of nog iets korter) gaar in water met een snuf zout. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Snijdt de tomaat in dunne plakken, en de feta ook. Leg dan twee plakken aubergine in de vorm van een X (of kruis) op elkaar. Leg in het midden een plak tomaat, een lik tomatentapenade, plakjes feta, lik tapenade en dan weer een plakje tomaat. Afhankelijk van de grootte van je aubergine kun je de stapel hoger maken en/of variëren. Uiteindelijk sluit je de aubergine om de stapel en prik deze dicht met een prikkertje. Doe dit met alle plakken aubergine. Alsnog even goed laten uitlekken en leg ze dan op een voorverwarmde grillplaat of grillpan en laat ze even mooie streepjes krijgen. Bij ons lukte dat helaas niet,  maar het smaakte wel lekker 🙂

>Wikibooks heeft een studie over dit onderwerp: Leer jezelf ecologisch tuinieren/Aubergine

Afdrukken