Recept: Pruimenchutney

Deze overheerlijke pruimenchutney bevat heel veel suiker! Oorspronkelijk moet er 150 gram bruine suiker door, maar dat vinden wij zelf te veel. Misschien om het langer houdbaar te maken, maar de hoeveelheid is voor 4 personen (1 of 2 maaltijden) genoeg.

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui of 5 sjalotjes
  • Olijfolie om in te bakken
  • 500 gram onrijpe pruimen
  • 3 dl rode wijn
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 5 takjes verse tijm (uit eigen tuin)
  • 2 rijpe nectarines

Bereiden
Snipper de ui en snijdt de pruimen in blokjes. Bak de ui even aan in de olijfolie, doe er de pruimen bij en de rode wijn. Laat dit aan de kook komen, zet laag en ongeveer 20 minuten sudderen met de deksel erop. Af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.
Daarna de suiker en tijm erbij, nogmaals aan de kook brengen, laag zetten en flink laten inkoken. Als de chutney dik genoeg is, de blokjes nectarine toevoegen en serveren bijvoorbeeld bij de gekruide kippenbouten.

[Bron: Dekamarkt receptenkaart]

Afdrukken