Recept: Pasta met Portabello

Sinds we van het weekend paddestoelen gezien hebben in het bos, had ik zin om een speciaal gerecht met paddestoelen te maken. In de wachtkamer bij de orendokter lag een kooktijdschrift en daar kwam ik het volgende recept tegen (ik heb het zelf enigszins aangepast).

Pasta met Portobello

 • penne (pasta) voor 2 personen
 • 2 portobello champignons
 • bakje champignons
 • Ontbijtspek 1 a 1 1/2 ons
 • 1 rode- en 1 gele paprika in stukjes gesneden (niet al te klein)
 • 3 tenen knoflook in plakjes
 • ½ zakje rucola
 • Olijfolie
 • Balsamico azijn
 • Italiaanse kruiden
 • peper

Snijd de paprika’s in niet al te kleine stukjes, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Even omscheppen en dan ongeveer 3 kwartier in de oven. Af en toe omscheppen. Om ze een beetje te laten aanbakken nog even 6 minuten onder de gril.

Snijd de twee Portobello’s in plakken en bak ze met de champignons en de knoflook en een beetje peper in olie. Het teveel aan vocht laten verdampen. Bak de plakjes ontbijtspek knapperig bruin. In de tussentijd de Penne beetgaar koken.

Wanneer alle ingredienten gebakken en gekookt zijn, deze bij elkaar in een grote ovenschaal doen. Besprenkelen met Balsamico azijn, en italiaanse kruiden. Alles goed door elkaar scheppen en met een deksel erop nog even flink heet laten worden in de oven.

Dat doet me eraan denken, ik wil al een eeuwigheid zelf champignons kweken. Binnenkort maar eens een pakketje op de kop zien te tikken…

Afdrukken