Recept: Gehaktschotel met sperzieboontjes

Dinsdagavond was ik bij mijn lieve vriendin H. om weer eens uitgebreid bij te praten, en een hapje te eten. Dat bijpraten hebben we op haar balkon gedaan, midden in de pijp, alwaar het goed vertoeven is. H. had weer een erg lekker recept, waarvan ze zelf enigszins gegeneert zegt: “dit zet ik alleen mijn familie en hele goeie vrienden voor”. Ik vond het een eer. Hoofdmaaltijd voor 2 personen.

Benodigdheden:

  • 1 pond krieltjes
  • 1 1/2 zakje sperciebonen (kant en klaar of nog te doppen)
  • 3 ons gehakt Herbes du provence (of andere mix kruiden)
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • zout peper

Kruid de gehakt met de geperste knoflook en kruiden, peper en zout. Enigzins rul bakken. Ondertussen de spercieboontjes koken (H. deed dit in een snelkookpan) en de krieltjes. Alles door elkaar husselen, extra kruiden en zout, peper erbij en smullen maar.

Afdrukken