Recept: Courgettemuffins

Ingrediënten

  • 250 gr courgettes (uit eigen tuin had ik er 1 1/2 nodig van zo’n 14 cm groot. Van de supermarkt heb je er waarschijnlijk maar 1 nodig)
  • 2 eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 150 gr suiker
  • 225 zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda (=zuiveringszout, verkrijgbaar bij apotheek & drogist)
  • 60 gr gedroogde cranberry’s

Bereiding

Rasp de courgettes met een grove rasp. Laat een tijdje staan terwijl je de andere ingrediënten voorbereid, en laat dan het teveel aan vocht weglopen. Doe de eieren, olie en suiker in een kom of een hoge mixerbeker en mix dit mengsel romig. Zeef het meel , de baksoda, bakpoeder in een kom, voeg dit toe aan het ei-mengsel en klop of mix tot alles goed vermengd is. Voeg als laatste de courgetterasp en cranberry’s toe.

Doe het beslag in de muffin-vormpjes (12 stuks of een bakblik) en bak de muffins op 175 graden in zo’n 25 a 30 minuten gaar.

Ik heb een heteluchtoven, en 180 graden is het meest logisch om deze te bakken. Een 10 minuten langer is waarschijnlijk beter. Laat de muffins rustig in de oven afkoelen; anders zakken ze in. En eerlijk gezegd denk ik dat 100 gram suiker meer als genoeg is. Maar lekker dat ze zijn! 🙂

Afdrukken