Recept: Vegetarische pastasaus

Aangezien ik heel regelmatig het recept vegetarische lasagne met gegrilde aubergines van Culinette maak, bedacht ik toch eens de saus te beschrijven. Want saus voor over de pasta uit een potje heb ik nog nooit lekker gevonden. Hoewel dat wel heel makkelijk is.

Benodigdheden:

 • Blokjes tomaten op sap in een blikje
 • Klein blikje tomatenpuree
 • Olijfolie
 • bakje champignons
 • Ongeveer 4 eetlepels kappertjes
 • Een handjevol zwarte olijven zonder pit
 • 2 uien middelgroot
 • 2 teentjes knoflook
 • Italiaanse kruiden
 • Zout & peper
 • 2 dl rode wijn
 • 2 dl water
 • 1 bouillonblokje

Bereiding
Snipper de uien (niet te klein), en snijd de knoflook in stukjes. Champignons in plakjes. Hak de olijven in drieën. Bak de uien, knoflook met een beetje zout in een scheut olijfolie tot de uien wat glazig worden. Voeg de champignons toe, en vers gemalen zwarte peper. Even 10 minuten bakken. Voeg daarna alle overige ingredienten toe, breng het prutje aan de kook, en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Als je het voor de lasagne wilt gebruiken, is een beetje dun niet verkeerd. Wil je er iets anders mee doen, dan kun je de saus ook nog een tijdje zonder deksel laten indikken. Saus; voor, door, of bij de pasta 🙂 Aangezien deze versie geen vlees bevat, kun je het langer bewaren, bijvoorbeeld door te wecken.

Afdrukken