Ingrediënten
150 gr ontbijtspek of bacon in stukjes gesneden
250 gr black eyed beans (zwarte ogen bonen), een avond vooraf in de week gezet
300 gr chipolataworstjes
4 wortels (niet al te klein), in stukjes
2 uien, gesnipperd
4 knoflookteentjes, in stukjes
1 zak ongeveer 350 a 400 gr soepgroenten grof
200 ml water
2 maggiblokje
Zout en peper
Bereiden, dag 1
Was de boontjes, verwijder boontjes die er niet goed uitzien, of waar een duidelijk gaatje in zit. Zet ze in de week en kook ze de volgende dag kort voor; zo’n 15 minuten.
Bereiden, dag 2
Boontjes onderop in de SlowCooker. Bak de chipolataworstjes kort aan, laat ze een beetje afkoelen en snijdt dan in stukjes van 1 1/2 cm. Bak in de tussentijd de stukjes ontbijtspek. Die mogen bij de worstjes. kruiden, groenten, water en maggiblokjes erbij, als je het hebt een beetje selleriezout en dan de slowcooker aan.