Recept: Casserole met bonen en chipolataworstjes

Casserole

Ingrediënten
150 gr ontbijtspek of bacon in stukjes gesneden
250 gr black eyed beans (zwarte ogen bonen), een avond vooraf in de week gezet
300 gr chipolataworstjes
4 wortels (niet al te klein), in stukjes
2 uien, gesnipperd
4 knoflookteentjes, in stukjes
1 zak ongeveer 350 a 400 gr soepgroenten grof
200 ml water
2 maggiblokje
Zout en peper

Bereiden, dag 1
Was de boontjes, verwijder boontjes die er niet goed uitzien, of waar een duidelijk gaatje in zit. Zet ze in de week en kook ze de volgende dag kort voor; zo’n 15 minuten.

Bereiden, dag 2
Boontjes onderop in de SlowCooker. Bak de chipolataworstjes kort aan, laat ze een beetje afkoelen en snijdt dan in stukjes van 1 1/2 cm. Bak in de tussentijd de stukjes ontbijtspek. Die mogen bij de worstjes. kruiden, groenten, water en maggiblokjes erbij, als je het hebt een beetje selleriezout en dan de slowcooker aan.

Afdrukken