Recept: Kokoskoekjes

Niet moeilijk, wel beetje plakkerig werkje & snel resultaat.

Kokoskoekjes

Ingrediënten
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 ml zonnebloemolie
2 el honing
1 tl natuurazijn
300 gr geraspte kokos
250 gr patentbloem
50 gr poedersuiker

Bereiden
Je mag de oven op 180 graden voorverwarmen en de poedersuiker op een schoteltje goed verdelen. Verder is een bakje met water handig om erbij te zetten. In een beslagkom mix je suiker, vanillesuiker en de 2 eieren goed door elkaar, het geheel wordt lekker romig wanneer je de zonnebloemolie ook toevoegt. Dan honing en azijn erdoor mixen en als laatste de bloem en kokos.

Vervolgens ga je balletjes draaien, alsof je gehaktballetjes maakt met een doorsnede van ongeveer 4 a 5 cm. Als het deeg te erg droog is of teveel aan je handen kleeft, dan dip je je vingers even in het bakje water. De balletjes haal je een klein beetje door de poedersuiker, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje plat. Ze dijen niet echt heel erg uit in de oven, dus je kunt er aardig wat kwijt op de bakplaat.

Bak de koekjes tussen de 10 en 15 minuten, wanneer ze aan de randen een beetje bruin worden zijn ze gaar en kun je ze op een rooster laten afkoelen. Smakelijk!

Afdrukken