Recept: Courgette-feta burgers

Teveel courgettes uit eigen tuin! Dus nieuwe recepten proberen.

20200810_IMG_4492

Ingrediënten
2 courgettes, grof geraspt
1 ei
100 gr havermout
2 teentjes knoflook, fijngehakt
75 gr feta of witte koeienkaas, geraspt
zout & peper
olijfolie

Bereiden
Schep de geraspte courgette met een theelepel of 2 zout door elkaar en zet het in een zeef met een bak eronder. Laat zoveel mogelijk water lekken. Je kunt ’t rustig een uurtje laten staan. Voor gebruik druk je nog zoveel mogelijk water eruit. Meng dan de courgetterasp met ei, havermout, knoflook en de feta. Op smaak brengen met zout en peper. Daarna met vochtige handen burgers van maken. Deze bakken in de koekenpan, waarin je een scheut olijfolie hebt verhit. Bak de courgetteburgers zolang dat ze lekker bruin zien en gaar zijn.

Tip
Lekker met uienmarmelade en rucolla

Afdrukken