Recept: Gekruide Kikkererwten

Deze zijn zo lekker en heel makkelijk te maken! Je kunt ze bakken in de koekenpan, of in de oven. Wat je zelf het makkelijkst vindt.

1 blik kikkererwten, goed uitgelekt
2 el olijfolie
1 tl djinten (komijnepoeder)
1 tl paprikapoeder, gerookt
1/2 tl chilipoeder of cayennepeper
zout naar smaak

Hussel alle kruiden door elkaar met een beetje zout in een kommetje. Verwarm een koekenpan, schenk er wat olijfolie in en als deze heet (niet te heet!) is, voeg je de kikkererwten toe. Goed roeren en bakken tot ze lichtbruin zijn.
Dan voeg je de kruidenmix toe en roer deze goed door de kikkererwten. Haal de pan van het vuur en laat ze nog even nagaren. Niet te lang, anders kunnen ze bitter worden. Even proeven of er genoeg zout in zit. Smakelijk!

Heerlijk in de Sabich.

Afdrukken