Recept: Tomatensoep met paprika-gehaktballetjes

IMG_3377

Ingrediënten

Voor de soep:
75 ml water
1 1/2 bouillonblokjes
1 kg trostomaten of pommedori
1/5 el geroosterde paprikapoeder
1/2 el gedroogde oregano
1 grote uit, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie om in te bakken
25 a 50 gr rode linzen

Voor in de soep:
150 gr pasta (welke je lekker vindt, of een mix daarvan)

Voor de gehaktballetjes:
2 el geroosterde paprikapoeder
300 gr gehakt
1 el gedroogde peterselie
zout en peper uit de molen

Bereiden

Kook van het water en de bouillonblokjes een bouillon. Bak de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in de olijfolie even aan, hak de tomaten ondertussen in 4 of iets kleinere stukken en voeg die toe. Minuut of 10 bakken, dan de geroosterde paprikapoeder en oregano toevoegen en nog een kwartier verder bakken. Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg dan ook de linzen toe.

Maak de gehakt aan en draai er stevige, kleine soepballetjes van. Als de tomaten en linzen zacht zijn gekookt in de bouillon, dan haal je de staafmixer door de soep. Zet de pan terug op het vuur, voeg de gehaktballetjes toe en als deze 5 minuten meekoken ook de pasta. Na een minuut of 10 a 12 is de maaltijdsoep klaar om te serveren. Lekker met verse peterselie of fijngehakte daslook er overheen. Smakelijk!

Afdrukken