Recept: Champignon ragout

20191201_IMG_1679

Ingrediënten
400 gram champignons
olijfolie
2 el whisky
peper
1 ui
1 knoflookteen, fijngehakt
50 gr roomboter
50 gr bloem
1 tl gedroogde tijm
400 ml bouillon van een blokje paddestoelenbouillon
2 fijngeknipte el krulpeterselie.

20191201_IMG_1678

Bereiden
400 gr champignons in blokjes snijden, bakken in olijfolie met peper, afblussen met 2 el whisky. Maak bouillon van 400 ml water en 1 blokje paddestoelenbouillon (geen zout meer nodig in het hele recept!). Ui, knof met een zwaai van de pepermolen bakken in roomboter (evt nog een scheut olijfolie erbij), tot ze lekker glazig zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze even warm worden. Roeren met een houten lepel. Tijm erbij. Voeg dan scheutje bij scheutje de bouillon toe, goed doorroeren en maak een mooie, gladde roe. Op ’t laatst de champignons toevoegen en nog even kort op een laag vuurtje laten doorkoken. Afmaken met krulpeterselie. Zout is vermoedelijk niet meer nodig, maar even proeven kan geen kwaad.

Afdrukken