Recept: Spruitjes pedis

Ooit heb ik bij La Place in de Alkmaarse V&D (die bestaat niet meer..) heerlijke spruitjes pedis, of te wel sambal spruitjes gegeten. Echter, het recept? Geen flauw idee. Dit komt er nog het meest in de buurt!

Ingrediënten
Spruitjes (genoeg voor 2 of meer personen)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 uien, gesnipperd
sambal naar keuze (wij gebruiken Sambal Manis van Conimex)
trassi (garnalenpasta, een klein beetje)
1 tl bruine suiker
snufje zout
1/2 tl laos
klein scheutje assem of azijn
optioneel: Santen (kokosmelk in blokvorm)

Spruitjes halveren en even kort koken. Ondertussen de gesnipperde ui, knoflook en overige kruiden zachtjes fruiten. Dan zout, suiker, scheutje azijn en sambal erbij en de spruitjes er doorheen scheppen. Met deksel op de pan op een laag vuur nog even gaar laten stoven. Smakelijk!

Afdrukken