Recept: Hartig courgettebrood

Ingrediënten
4 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)
125 gr creme fraiche (1 bekertje)
4 eieren
2 a 3 el grove mosterd
1 courgette
50 gr zonnebloempitten
250 gr zelfrijzend bakmeel
zout en peper

Bereiden
Begin een paar uur tevoren met het raspen van de courgette. Doe de geraspte courgette in een zeef met wat zout, zet er een kom of pan onder en laat het mengsel uitlekken. Voor gebruik nog even flink het vocht eruit drukken met een vork of lepel.
Neem dan een beslagkom, verwarm de oven voor op 160 graden, een mixer met kloppers en mix alle vochtige ingrediënten door elkaar. Dan de geraspte courgette en zonnebloempitten er door heen mixen en als laatste het zelfrijzen bakmeel. Vul een ingevette cakevorm met het beslag en laat het courgettebrood zo’n 60 minuten bakken in de oven. Smakelijk!

Tip:
Lekker bij bloemkoolsoep met blauwe kaas.

Afdrukken