Griekse yoghurtcake

Hmmm ik maak ‘m al een eeuwigheid & al heel lang niet meer, maar kwam onlangs een recept tegen waardoor een aanpassing. Een prima aanpassing, nu is deze nog simpeler om te maken.

IMG_4061

Ingrediënten
2 koppen fijne griesmeel (semolina), verkrijgbaar meestal bij Turkse toko’s
1 kop Griekse of Turkse yoghurt
1 kop zonnebloemolie
3 eieren middelgroot
1/2 kop witte basterdsuiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 scheutje citroensap (uit zo’n bolletje)

voor de siroop
1/2 kop water
1/2 kop witte basterdsuiker
sap van 1 citroen

Optioneel
kokosrasp of chocoladevlokken

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een platte bakvorm (brownievorm o.i.d.), leg daar bakpapier in. Mix de yoghurt en olie dooreen, voeg de vanillesuiker en basterdsuiker toe en mix tot een stevig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, en het scheutje citroensap. Dan de griesmeel en het bakpoeder (mochten daar klontjes in zitten; haal het even door een zeefje). Het cakebeslag in de bakvorm en deze ongeveer een uur bakken tot de bovenkant mooi bruin ziet.

In de tussentijd de citroen persen en het sap gelijk met water en suiker in een pannetje even aan de kook brengen en enigszins laten indikken tot een siroopje. Als de cake klaar is, deze uit de oven halen en de siroop over de cake lepelen. Optioneel kun je er kokosrasp, chocoladehagel of vlokken overheen strooien. Smakelijk!

[Oorspronkelijke bron: de Tip]

Afdrukken