Recept: gist starter voor cider

Ik moet elke keer weer nadenken en/of zoeken, dus maar even hier opschrijven is handiger. Zelf gebruikte ik de helft van onderstaande hoeveelheid.

Ingrediënten:
1 liter appelsap (bio of zelf geperst)
scheutje citroensap
150 gram suiker
2 gram gist, gedroogd

Bereiden:
Appelsap met suiker en een scheutje citroensap in een pannetje aan de kook brengen, goed roeren zodat de suiker is opgelost. Dan laten afkoelen tot zo’n 30 graden. Pas daarna de gist toevoegen, even roeren en een paar uur laten staan tot het goed ‘gist’. Dan is het klaar voor gebruik.

Deze starter is te gebruiken om appelcider te maken. Overigens hoorde ik dat appelsap uit een pak een hele droge cider geeft. Grappig; zelf had ik al wat extra suiker toegevoegd aan de appelsap voor cider, voor appelazijn to be 🙂

Afdrukken