Recept: Gemarineerde kruidig Rosbief

Ik ben bezig om allerlei receptenboeken door te spitten op zoek naar een heel simpel, prettig recept voor preitaart. Maar onderweg kwam ik het volgende tegen en bedacht dat, als het lekker is en goed lukt, de gemarineerde kruidig rosbief een prima recept voor het Foodblogevent van Maart is, namelijk voor een verjaardagsbuffet. Kan heel goed warm, maar ook koud gegeten worden. Ik ben niet zo van rood vlees, maar rosbief kun je maken zoals je wilt, en het is heel mager vlees. Er zit geen greintje vet aan. En een beetje rood kan geloof ik ook geen kwaad. Wie het boek heeft, zal zien dat het recept enigszins aangepast is, ik heb het varkensvlees met dezelfde hoeveelheid rosbief vervangen.

  • 750 gram Rosbief
  • Olijfolie
  • zout & peper

Wassen, drogen, snijd de rosbief in de vezelrichting in 3 stukken en daarna dwars op de vezel in plakjen van 3 mm.verhit wat (olijf)olie en bak de vleeschijven portiegewijs aan beide zijden ca 3 minuten , met de jus in de schaal doen en eventueel met een beetje zout en peper bestrooien.

Marinade:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3-4 eetlepels rode wijnazijn (balsamico is erg lekker!)
  • 2 tl Dijonmosterd, of andere mosterd naar wens
  •  2 tls peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1-2 eetlepels gehakte dille ( gedroogd 1 eetlepel extra)
  • 1-2 eetlepels gehakte kervel (hebben we niet in huis, werd verse koriander)
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook (had ik alleen gedroogd, dus 1 eetlepel extra)
  • 1 eetlepel kappertjes

De marinade met het vlees vermengen, af en toe door elkaar roeren. Wanneer te weinig marinade, dezelfde hoeveelheid nogmaals maken en erbij doen. Lekker met stokbrood, gebakken aardappeltjes, sla.

[Oorspronkelijke bron: Oetker Beste koude schotels en salades]

Afdrukken