Recept: Tomatillo Salsa Verde

Ingrediënten

  • 6 tomatillos,
  • 2 pepers, wij hebben thuis alleen rode Spaanse, maar andere kunnen ook
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 ui of 1 sjalotje
  • 3 el gehakte peterselie of koriander
  • zout

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden. Leg de tomatillo’s, knoflook en pepers in een ovenschaaltje, hussel ze met een beetje olijfolie en laat 15 a 20 minuten roosteren in de oven. Als de tomatillo’s zacht zijn haal je de schaal uit de oven, leg er een beetje aluminiumfolie over heen en laat ’t geheel afkoelen.

Snipper een halve ui of 1 sjalotje, hak peterselie of koriander tot je ongeveer 3 eetlepels hebt. Mag grof want het gaat toch in de blender.

Trek de schil van de pepers, verwijder het meeste zaad. Snijdt de tomatillo’s in vieren, doe ze met de pepers, knoflook in de blender. Giet een eetlepel limoensap er bij en de halve ui, en de peterselie/koriander. Even drukken op de blenderknop. Op smaak maken met zout.

Afdrukken