Recept: Oosterse vega-kipstukjes met Paksoi en Cashewnoten

Eigenlijk een recept met karbonades, maar die hoef ik echt niet! Gisteren deden we vega-kipstukjes, dat was best aardig, maar waarschijnlijk is dit recept met kipfilet gewoon lekkerder. Anyway, het is een makkelijk recept; binnen 25 minuten klaar.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • Rijst voor 2 personen
  • wok-olie
  • een pakje vega-kipstukjes of een kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook; fijngehakt
  • 1/2 rode peper in ringetjes zonder zaden
  • ca. 2 cm verse gember geraspt
  • Een scheut soja-saus of Ketjap, combinatie kan ook
  • sap van 1/2 limoen
  • een hand vol cashewnoten

Bereiden
Kook de rijst. Verhit in een wokpan de olie, bak hierin de (vega-)kip-stukjes. Voeg de knoflook, rode peper en gember toe. Voeg de paksoi toe en wok alles even 8 a 10 minuten. Voeg dan de sojasaus/ketjap en limoensap toe. Kijk even hoeveel vocht er uit de paksoi is gekomen, als dat veel is, dan niet teveel saus en sap toevoegen anders wordt het een natte kledderboel. Dan een handje cashewnoten erbij en smullen maar.

Persoonlijk zou ik er twee struiken paksoi in verwerken, aangezien daar zo veel vocht uit komt, en er verhoudingsgewijs dan weinig groente in deze maaltijd zit.

Afdrukken