Recept: Kaas-Olijven-Karnemelk-Kruidencake

Opvallend dat er in dit recept bijzonder weinig olie & vet gaat! Het leek me een prima combi met de preisoep die ik van plan was te maken, en dat was het ook. De kaas kun je varieren; zelf gebruikte ik 120 gram dezelfde geraspte kaas, en deed een flinke schep gedroogde dille door het beslag. Ook tijm en peterselie gaan hier niet in hoeveelheden van theelepels, maar eetlepels. Want dat vinden we lekker.

20160304_IMG_6902a

Ingrediënten

 • 2 1/4 kop bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baksoda (= zuiveringszout)
 • 1 tl zout
 • 1/2 tl mosterdpoeder
 • 60g Parmezaanse kaas, geraspt
 • 60g cheddar kaas, geraspt
 • 1/2 kop groene olijven fijngesneden
 • 1 tl vers gemalen zwarte peper
 • 1/4 kop fijngesneden bosuitjes en peterselie
 • 2 tl tijm of 1 tl gedroogde tijm
 • 2 eieren
 • 2 1/2 eetlepel olijfolie
 • 1 1/4 kop karnemelk

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met een beetje olie of boter, en/of  leg op de bodem een stuk bakpapier. Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Voeg daar aan toe de bosuitjes, peterselie, olijven, kaas en nogmaals goed door elkaar roeren. Voeg in een beslagkom alle ‘natte ingrediënten bij elkaar en mix deze goed. Dan beide mengsels snel & goed door elkaar scheppen en in een cakevorm ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven.

20160304_IMG_6907a

Afdrukken