Recept: Spruitjes stamppot appel-sambal

Gisteren aten we deze stamppot die we een keer eerder in 2013 aten, maar daarna nooit meer. Het recept is nooit werkelijk opgeschreven hier, en dat is dan toch wel handig om later terug te kunnen vinden. Bij deze;

Ingrediënten

  • Spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd, genoeg voor 2 personen
  • 2 grote uit, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bakje spekjes
  • 1 bolletje stemgember, fijngehakt
  • sambal (naar smaak)
  • scheutje ketjap (naar smaak)
  • twee appels, geschild en in blokjes
  • Aardappels, geschild

Bereiden
Stoom de spruitjes tot ze gaar zijn, en kook de aardappels in de tussentijd ook gaar. Bak de uien met knoflook tot ze glazig zijn, bak dan de spekjes erdoor. Niet te snel bakken, neem een beetje de tijd. Stemgember er bij. Als de spruitjes gaar zijn, even uitlekken en in de wok bij de uien en spekjes. Sambal en ketjap erbij en de appeltjes. Maak de aardappelpuree af (of laat dit door iemand anders doen 😉 ) en schep deze door het spruitjesmengsel. Opdienen, eet smakelijk!

Afdrukken