Recept: Wijn van vruchten

Nu maar even goed opgeschreven

Ik gebruikte ongeveer 1 kg fruit. 550 gram zwarte bessen en 520 gram aardbeien, bosaardbeien nog wat blauwe bessen en een paar franbozen. Alles was bevroren want uit eigen tuin gepoost van d e zomer.

In een pan gedaan, gekookt in een liter water. Daarna in een 5 liter weckpot. Nog een liter & 325 cc kokend water erbij Een kaneelstokje erbij. De deksel er op. De komende 4 dagen laten staan en elke dag doorroeren.

16-11-2014 Update
Vanmiddag liet ik de gist zwemmen in water; 7 gram bakkersgist in 100 gram water met 2 theelepeltjes suiker. Borrel, borrel, borrel. Een broodje geroosterd, en in juiste modelletje gesneden. Het vruchtensap gezeefd. Geduld, geduld, geduld.

IMG_3402a

In een grote weckpot met een kilo suiker. Flink roeren. Daarna het sneetje brood erbij, met daaroverheen de gist. Niet allemaal, want dat past niet. Doek op de pot, met een elastiekie, en nu 14 dagen laten fermenteren….

IMG_3404a

Afdrukken