Recept: Thaise tomatensoep met kip & garnalen

IMG_2397i

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, ontdaan van zaden en in kleine stukjes gesneden
  • een flinke scheut citroensap*
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 750 ml groentebouillon (1 bouillonblokje van Maggie)
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 125 gram roze garnalen
  • verse koriander naar smaak

Bereiden

Bak de ui en knoflook in wat olie aan in een soeppan op hoog vuur. Goed roeren, anders brand je pan aan! Voeg de paprika, gember en rode peper toe, bak dit 5 a 10 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker, groentebouillon & citroensap toe, breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep met een staafmixer. Voeg de kipfiletblokjes toe en laat nog ongeveer 15 minuten meekoken totdat deze gaar is. Maak de soep op smaak met zout (als je tijdens het uien bakken al zout hebt toegevoegd, dan is extra zout niet nodig).

Verdeel de garnalen over de soepkommen en schep de soep er overheen. Koriander grof hakken en over de soep strooien.

IMG_2395i

Lekker met een stukje brood, olijfjes, een beetje sla.

*citroensap kan vervangen worden door 3 stengels citroengras, de stengels moet je dan kneuzen voor je ze bij de tomatenblokjes mee kookt. Na het koken verwijder je dan de stengels.

Afdrukken