Recept: Peterselie scones

Gisteren liep ik toevallig langs de Vomar. Daar kom ik normaal gesproken nooit, het ligt niet op m’n route, en ik houd niet van zelfbedieningskassa’s. Ik heb namelijk niet de indruk dat de spullen nou zoveel goedkoper zijn geworden, sinds ze op personeel gingen bezuinigen. Maar goed; met een stel eierkoeken voor onderweg nam ik het gratis blaadje Boodschappen mee en daarin het artikel ‘de smaak van het Engelse landleven’. En kijk, dat is een leuk thema.

Nou houdt lief niet van boerenkool, (dus de soep die kunnen we misschien ooit een keer met broccoli maken), de Roastbeef in dough bewaren we nog even voor feestdagen, maar de peterselie scones passen precies in het plaatje ‘bakt nog wat op zaterdagmiddag’. Weliswaar is onderstaand recept aangepast naar onze kookgewoonten. Maar olie kun je vervangen door dezelfde hoeveelheid boter.

Peterselie scones

Peterselie scones

Ingrediënten:

  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 55 ml olijfolie
  • 150 ml karnemelk
  • 2 volle eetlepels geraspte kaas
  • 3 volle eetlepels zeer fijngehakte peterselie

Verwarm de oven voor op 220℃. Bakmeel met het zout in een kom, en voeg olie toe. Voeg de melk, kaas en peterselie toe en kneed snel tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 centimeter dikte, en snijd er driehoekjes uit (of doe zoals ik; met een glaasje rondjes maken. Leg die op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 15-20 minuten goudbruin.

Lekker voor bij de soep van morgen 🙂

Gegeten:
27-1-2017

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.