Recept: Komkommerhapje

Ik heb dit recept een paar jaar geleden al eens gemaakt, maar had het blijkbaar nog niet opgeschreven. Heerlijk hartig hapje voor bij de borrel, koud buffet of om gewoon voor de gezelligheid te serveren.

1 komkommer
10 gedroogde tomaten
1 eetlepel pijnboompitjes
1 eetlepel geraspte 20+ kaas
1 takje rozemarijn zo lang als je pink
1 plukje rozemarijn als garnering
1 klein teentje knoflook
peper zo veel je wilt

Haal de blaadjes van het takje rozemarijn. Snijd of knip die blaadjes in heeeeele kleine stukjes, nog kleiner dan een speldenknop. Snijd ook de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe de pijnboompitjes in een boterhamzakje. Neem een mok en stamp de pijnboompitjes in het zakje fijn. Pers het teentje knoflook uit met een knoflookpers. Meng nu de tomaten, rozemarijn, knoflook, pijnboompitjes en peper heel goed door elkaar. Nu heb je de pesto gemaakt!
Snijd de komkommer in plakjes. Leg op elk plakje komkommer een klein schepje pesto. Garneer met het plukje rozemarijn.

Met dank aan Juuth.nl

Afdrukken