Jeugdsentiment: Kerstdiner op school

Herinner jij het je nog? Je kerstdiner op de lagere school? Je eerste kerstlunch op de kleuterschool? Ik was het vergeten. Totdat ik met ‘onze prinses’ meemocht om te kijken hoe mooi ze er allemaal uitzagen, hoe bijzonder de sfeer dan is in de hele school, en toen kwam alles terug.

De gymzalen waarvan de tussenwanden waren ingeschoven, al onze tafeltjes daarin met zelfgemaakte kaarsenkandelaars van klei (we mochten toen nog échte kaarsen). 
Een jampot beplakt met doorzichtig papier, de lucht van mandarijntjes, die moeder die rijstebrei met rozijnen en roomboter had gemaakt (ik dacht dat ik nog nooit iets lekkerders had geproefd) en daarna de film (jawel, met krassen & kraken en al) van meneertje Oeiewoei.

En wat is jouw eerste herinnering aan kerst op school?

Afdrukken

Eén reactie

  1. Mijn eerste bassischool kerst gedachte was ook aan de gekleide kandelaars met rode kaarsen die van binnen wit waren en afbrokkelde. Stekelige hulst, Brokkelige oase in witplastik bakje en geurige kersttakken die zo groot en dik waren dat je het gehele kerststukje niet eens vast kon houden. Ook hadden we een kerstboom met echte kaarsjes. En een grote emmer met water er naast mocht het fout aflopen.

Reacties zijn gesloten.