Rochdale Bewonerscommissie

Jaja, ook wij huren een woning van Rochdale. Die waarvan de voorzitter verwijderd is. Die waarvan wij een nieuwe opzichter hebben gekregen, die waarvan ik al zolang ik dit blog heb regelmatig terugkerende items schrijf over ketels, zg vaklieden, mechanische ventilaties enzovoortst.

Afgelopen april 2008 besloot ik om eens in te gaan op de uitnodiging van de bewonerscommissie van ons wooncomplex aan zo’n 185 huishoudens, en te kijken wat er gebeurd op zo’n 1x per jaar vergadering. Er zaten 6 personen aan tafel. Prompt werd er besloten om 2x per jaar een vergadering te houden. En ik en nog 2 anderen gebombardeerd tot ‘Aanzittende Leden’ aangezien we nog niet besloten hebben daadwerkelijk lid te worden. Zelf heb ik namelijk al jaren het idee hier vrij snel weg te zijn. Het tegendeel is het bewijs.

Enfin, vandaar gisteravond de bijwoning bij de 2e vergadering. Over combiketels, vernieuwing daarvan en het weigeren van huurverhoging in geval van, over een onderhoudscontract op de mechanische ventilatie, (die al een eeuwigheid geleden op de agenda had moeten staan, maar nu voor het eerst), over geluidsoverlast van gemeenschappelijke ruimten (lees trappenhuis boven mijn bed) en het wel/niet veroorzaken daarvan door ‘geen isolatie’, of ‘de buren’, over de uitbreiding van het drainagesysteem in de binnentuin en nog steeds de vraag of het echt nodig is, over ongediertebestrijding en welke dan & over trassi (etenslucht) die van boven naar beneden komt en hoe dan. Het was een nuttige vergadering.

Ik ben benieuwd hoe ‘we’ er in het voorjaar voor staan. Bij m’n buurvrouw begint de lucht weer te rieken, en het behang weer op te bollen van het vocht in de muren. Kwam dus toch niet uit die badkamer die helemaal verbouwd werd. Maar goede hoop; er is een nieuwe opzichter aangesteld.

Afdrukken