Recept: Gemberkoekjes

Van mijn schoonouders hoorde ik dat er zo’n leuke serie op tv was, kerstvoorbereidingen e.d. met Kirstie Alsopp. Toch maar eens gaan kijken, en in één van de afleveringen maakte ze gemberkoekjes. Het recept is niet moeilijk, en de gemberkoekjes erg lekker! Het zijn zachte gemberkoekjes. Alleen versieren met glazuur e.d. kwam ik niet meer aan toe, dat kan de volgende keer 🙂

Ingrediënten
Droge ingrediënten:
6 kopjes bloem
1 eetlepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat, géén bakpoeder!)
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
Natte ingrediënten:
1 kop boter
1 kop suiker
1 kop melasse of suikerstroop/keukenstroop
1 ei
1 theelepel vanille essence
1/2 kop water

Bereiden
Zeef alle droge ingrediënten en meng ze door elkaar. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg deze beiden bij elkaar tot een stevig deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het tenminste 3 uur in de koelkast voor je het gaat gebruiken.

Rol het deeg uit op een ondergrond waar je een klein beetje bloem hebt gestrooid, anders plakt het deeg vast. Steek daarna met een koekjes vorm de gewenste koekjes uit. Verwarm de oven voor op 180 (of wanneer mogelijk 175) graden en laat de koekjes in 10 a 12 minuten gaar worden.

Afdrukken