Recept: Broccolitaart met kaas en cashewnoten

Voor mij een gouwe ouwe, maar blijkbaar had ik ‘m nog nooit hier neergezet. Het is een makkelijke hartige taart, want als alles in de vorm zit, zet je ‘m tot gaar in de oven, en eten maar!

Ingrediënten

  • een rond camembertje, of brie, als je dat lekkerder vindt,
  • een flinke stronk broccoli, (die van ons kwam dit keer uit eigen tuin)
  • 5 plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer (of zelf maken),
  • een zakje cashewnoten, gezouten
  • 3 eieren
  • een beker slagroom 200 ml, ik gebruikte 150 ml, de rest ging in de courgettesoep,
  • verse peper
  • scheutje paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, dille

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien, en bedek daar een taartvorm mee. Dat kan een kleine hoge zijn, maar een platte ronde is net zo goed. Kook de broccoli ondertussen tot net niet gaar, giet af en laat een beetje afkoelen. In een mixbeker de eieren met slagroom en kruiden loskloppen. Verdeel de broccoli over de taartbodem. Daaroverheen de cashewnoten en de kaas, die je eerder in stukjes hebt gesneden. Ei-slagroommengsel eroverheen en schuif maar in de oven, iets korter dan een uur.

Lekker met courgettesoep, of als hartige lunch.

Afdrukken