Recept: pitabroodjes

Met een broodbakmachine kost het zo weinig moeite om deze pita broodjes te maken! Zelf vond ik ze nog een beetje te nat, maar voor een eerste poging best goed gelukt. En de volgende keer worden ze alleen maar beter.

Ingrediënten

3 3/4 theelepel droge gist
2 koppen water
1 theelepel suiker
1/4 kop zonnebloemolie
1 theelepel zout
5 koppen patentbloem (zou een klein beetje meer kunnen zijn)..

Bereiden

Eerst alle natte ingrediënten, en vervolgens de droge ingredienten in de broodbakmachine doen (afhankelijk van het type), en als laatste de gist. Zet de machine op ‘Basis’ deeg bereiden en zet ‘m uit wanneer het deeg de juiste structuur heeft. Je moet er dus even bij blijven, maar het kneden en opwarmen gaat geheel vanzelf.

Laat dan het deeg reizen in de broodbakmachine (deze is al opgewarmd). Na ongeveer 15 minuten deel je het deeg in 16 stukjes, en maak er platte rondjes van. Leg er iets overheen en laat nog 15 minuten reizen. Verwarm de oven ondertussen voor op 250°C (mijn hetelucht-combi oven deed ik op 220 graden).

Leg bakpapier op de bakplaat, en leg de pita broodjes daarop. Bak ze in 3 tot 4 minuten (ik deed ze uiteindelijk 10 minuten) of totdat ze dik en lichtbruin zijn langs de randjes. Laat ze daarna afkoelen tussen twee theedoeken. De pitabroodjes zullen tijdens het afkoelen inzakken en zacht worden.

Afdrukken