Recept: Gehakballetjes MaJoh

Ha 🙂 Aangezien het vandaag knuddeweer was, niet zoals vorig jaar 10 km lopen in de voorjaarszon, hebben we niet zo heel veel uitgespookt vandaag. Beetje lezen, beetje repareren, beetje spelen met Pluisje (die nu uitgeteld ligt te slapen).. en

ik heb m’n eigen gehaktballetjesrecept gemaakt. Het enige waarvan ik denk, dat zou er nog bijkunnen is kaneel. Maar ach, wie weet later als variatie. Morgen gaan we ze eten (vandaag moet eerst de kip in de oven) en hier is het recept (wij hebben al voorgeproefd 🙂

Gehaktballetjes MaJoh

 • 100 gram ontbijtspek in kleine stukjes gesneden

 • 1 uitje middel gesnipperd

 • ¼ bosje krulpeterselie, fijngeknipt

 • 2 grote tenen knoflook, geperst

 • paneermeel

 • 2 eieren

 • 500 gram (lams)gehakt

 • 2 eetlepels tomatenketchup

 • 2 eetlepels chilisaus

 • 1 tl tijm

 • 2 ½ dl rode wijn

 • 1 dl tomatenketchup

In een kom door elkaar mengen;
het gehakt, ontbijtspek, eieren, krulpeterselie, gesnipperd uitje, knoflook, 2 el ketchup, chilisaus en tijm, paneermeel toevoegen (om het gehakt minder vochtig/meer in hoeveelheid te maken). Met een eetlepel een schep nemen en daar met (natte) handen balletjes van draaien. Maak ze zo groot of zo klein als je wilt, of als in je koeken/hapjespan passen. Een scheutje olijfolie in de pan en braad dan de gehaktballetjes even aan.

Roer ondertussen de wijn en tomatenketchup door elkaar en wanneer de balletjes lekker bruin gebakken zijn, schenk je het wijn/tomatenketchupvocht erbij, deksel op de pan en nog 20 minuten op een laag vuur laten stoven. Lekker als hoofdmaaltijd, of als tapas.

Afdrukken