Recept: Rabarberflan

Wegens onverdeeld succes hierbij het recept van de Rabarberflan:

Rabarberflan met witte wijn

Omdat rabarber bij de bereiding veel vocht verliest, kun je de stukjes eventueel op laag vuur ongeveer 10 minuten voorkoken. Laat de stukjes vervolgens op een zeef uitlekken en verwerk ze na afkoeling als in het recept is aangegeven.

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1,25 dl witte wijn
  • 300 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gr rabarber (alleen te krijgen bij een groenteman, of uit eigen tuin)
  • poedersuiker om te garneren.

Bereiden
Smelt de boter op niet te hoog vuur en laat deze geheel afkoelen. Klop de eieren met de suiker schuimig met een garde of mixer. Schenk hierbij al roerend de witte wijn en de afgekoelde boter. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag. Was de rabarber en snijd deze in stukken van 2-3 cm. Laat het beslag in een licht ingevette springvorm glijden en verdeel hierover de stukjes rabarber (die tijdens het bakken in het beslag verzinken). Bak de rabarbertaart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 200 gr C. Bestrooi de taart na afkoeling met een laagje poedersuiker.

Afdrukken