Kersen & Wisky

Vorig jaar hebben Marcella en ik de bramenwisky van kant gemaakt, dit jaar vond ik de bramen toch te duur. Een bakje kost € 1,50 en er gaat nog geen 1 1/2 ons in. Maar met een handjevol aardbeien uit de tuin en een pondje kersen die behoorlijk rijp waren, heb ik een nieuwe pot gevuld. Het wordt de Kersenwisky voor december dit jaar.

De komende drie maanden mag ik schudden. Daarna het fruit eruit zeven en de wisky in mooie flessen stoppen. Ze hadden er alleen niet bijgezegd dat kersen heel erg afgeven 🙂

Nodig:

  • Een schone weckpot
  • Een fles wisky (van ongeveer een 10-tje)
  • Een pondje rijpe kersen
  • een kop suiker
  • eventueel honing
  • 5 takjes tijm

Was de kersen en haal de pit eruit. Doe ze in de weckpot, samen met alle overige ingredienten. Vanaf nu elke dag even schudden, zodat de suiker en de honing goed opgenomen worden. Na 3 maanden de wisky zeven, het fruit weggooien (dat lijkt jammer, maar je wil het echt niet opeten, smaakt voor geen meter…) en in flessen bewaren. Leuk voor de feestdagen.

Het recept voor de Bramenwisky staat hier (in Engels): rivercottage.net: Blackberry wisky

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.