Recept: Champignonssoep

Champignonssoep

Ingrediënten
– 2 doosjes van 250 gr champignons (maakt niet uit welke), fijngehakt
– 2 grote uien of 3 kleine, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 koffielepels gedroogde tijm of naar smaak
– 2 volle eetlepels bloem
– 1 klontje roomboter
– scheutje olijfolie
– 2 paddestoelenbouillonblokjes (gaaf scrabblewoord!)
– 1 liter kokend water
– 50 cl kookroom
– peper uit de molen
– verse peterselie

Bereiden
Bak de gesnipperde ui en knoflook en een snufje zout in een klontje boter en scheut olijfolie. Maak van de bouillonblokjes en 1 liter water een bouillon. Voeg de champignonsstukjes & tijm toe en bak deze enige tijd onder af en toe roeren. Een zwaai met de pepermolen. Dan de bloem erbij en even mee laten bakken. Al roerende langzaam de bouillon toevoegen. Breng het geheel aan de kook en roer de kookroom erdoor. Gas/elektrique laag en ongeveer 20 minuten zachtjes laten pruttelen. Peterselie er over en serveren.

Afdrukken