Recept: Hartige kaas-uiencake

Had ik zo’n zin in om te bakken!

WXNE7305

Ingrediënten

100 gram geraste oude kaas (plus extra voor over de cake)
150 gr bloem
1 volle theelepel baking soda
100 ml karnemelk
3 eieren
2 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, schoongemaakt
koffielepel gedroogde tijm
koffielepel rozemarijn
peper
zout
scheutje plantaardige olie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet een scheut olie in de koekenpan en bak hierin de ui aan, voeg de kruiden toe en pers de knoflooktenen erbij. Als de uien glazig zijn of beginnen te kleuren, neem je de pan van ’t vuur en laat deze enigszins afkoelen. Meng de bakingsoda door de bloem, voeg snel de karnemelk toe en dan 1 voor 1 de eieren. Daarna de geraspte kaas. Vervolgens het gebakken uienmengsel door het beslag mengen en het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm schenken. Strooi nog een laag geraspte kaas over de bovenkant. Bak de cake op ongeveer 160 graden hetelucht in zo’n 45 a 50 minuten gaar.

Afdrukken