Recept: Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes

Schermafbeelding 2016-08-03 om 12.18.21

Ingrediënten:
1 kg rundvlees
150 gr spekblokjes
2 grote uien
Potje cocktailuitjes
Grove mosterd
Zout en peper
Laurierblaadje
Bouillon (van blokje)

Bereiden:
Wrijf het vlees in met mosterd, peper en zout.
Bak het vlees aan. Even uit de pan halen. De uien fruiten in het achtergebleven bakvet. Vlees terug in de pan, bouillon erbij doen (ongeveer een halve liter, vlees moet eronder staan) Laat het vlees sudderen tot het gaar wordt. Dat duurt even.

In een andere pan de spekjes bakken vervolgens de cocktailuitjes meebakken. Als het vlees bijna gaar is het mengsel van de bacon en de uitjes toevoegen. Echt op het laatst pas doen, anders wordt het te zout.

Tips:
Lekker met gekookte aardappels of rijst en broccoli, boontjes, frisse sla.

Afdrukken