Recept: Kip met pruimen & abrikozen

20171219_IMG_3736

Ingrediënten
kipdijfilet of kipfilet genoeg voor 2 personen
olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 theelepels djahé of
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
1 theelepel djinten
1 kaneelstokje
1 theelepel ketoembar
2 dl bouillon (naar keuze)
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
225 gram couscous (voor 2 personen)
25 gram sesamzaad

Bereiden
Snijd kipfilets in blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten. Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten. Voeg dan de pruimen en abrikozen toe en stoof nog 7-8 minuten.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.

Tip
In plaats van couscous kun je ook bulgur, gele rijst of notenrijst gebruiken.

Note
Ik maakte bovenstaande recept met kippedijfilet, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Er zijn in mijn omgeving redelijk veel mensen die zeggen dat dat veel smakelijker is dan gewone kipfilet. Helaas, vermoedelijk was de kipdijfilet niet goed meer, het rook naar vis en smaakte naar garnalen. Ik wist alleen niet of dat normaal was. Die haal ik dus nooit meer. Verder is het een prima maaltijd als de kip goed is

Afdrukken