Recept: Wraps Calzone

Het zijn geen wraps, het zijn geen enchillades, het is geen pizza calzone, maar wat is het dan? Tja, eigen maaksel en heul lekker 🙂

IMG_3402

Ingrediënten
1 pakje geraspte kaas
1 pakje wraps, 6 stuks
3 ons rundergehakt
half bakje champignons
1 voordeelverpakking Italiaanse groenten gesneden
2 knoflooktenen, gesnipperd
1 ui gesnipperd
1 kleine groene paprika (mocht je die nog hebben liggen)
1 blikje tomaten op sap
1 el gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 el gedroogde oregano
6 plakjes ham
2 tl sambal
ketjap, sambal, appelazijn

Bereiden
Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn, voeg dan de fijngesneden champignons toe, even meebakken en een draai van de pepermolen. Dan het gehakt toevoegen en rul bakken. Vervolgens de Italiaanse groente & groene paprika (is misschien wat veel, hou je een beetje achter) meebakken. Dan tomaten op sap toevoegen, en aangezien Jamie Oliver ze met z’n handen fijnknijpt, doe ik dat ook 😉 Gedroogde kruiden erbij, dan even kruiden met zout, peper, scheutje ketjap, ketchup, sambal, scheutje appelazijn en twee schepjes sambal manis. Even lekker laten pruttelen met de deksel op de pan. Dan op iedere wrap een plak ham leggen, daaroverheen een deel van de groente-gehaktmix en voorzichtig oprollen. In een ovenschaal. Geraspte kaas er overheen en op 180 graden ongeveer 20 minuten laten bakken tot de kaas lekker gebruind is.

Afdrukken