Recept: Uien, port en tijmjam

Ingrediënten:

  • 1 kilo Uien
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Zeezout
  • 2 volle theelepels fijngehakte verse Tijm
  • 110 gram bruine Basterdsuiker
  • 3 eetlepels Balsamicoazijn
  • 3 eetlepels Witte wijnazijn
  • 2 eetepels Port
  • 2 eetlepels Jam
  • 5 draaien van de pepermolen

Bereiden

Pel de uien en snijd de uien in ringen of versnipper ze.
Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de uienringen, het zout en de tijm en toe en laat deze zachtjes bakken voor 35 tot 40 minuten. Roer af en toe.

Zodra de uien zacht worden voeg dan alle overige ingrediënten toe en breng de jam aan de kook. Laat de jam nog 10 minuten koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Vul de gesteriliseerde jampotten. Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk. Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om.

Bron: http://weckenonline.eu

Update: eerlijk gezegd denk ik dat er te weinig natuurlijke conserveermiddel in zit en dat ze toch echt geweckt moeten worden.

Afdrukken