Van 'Corylus Avellana'

tot formica uitklaptafel!

Het begon ermee dat ik het Vondelpark in wilde om te zien of de hazelnoten al van de hazelaar vallen. Die hazelaars (het zijn er niet zoveel, hoor) ontdekte ik een paar maanden geleden op een wandeltochtje. Best een bijzondere plant, want in de lente  bloeit hij voor de blaadjes eraan komen. Een handvol hazelnoten was het resultaat, en zojuist nog even opgezocht hoe of wanneer ze ‘eetbaar’ zijn.

 

Onderweg over de Overtoom nog even de meubelwinkel ingelopen (het regende pijpenstelen, dus dat kwam niet slecht uit) en zitten bedenken wat we in huis willen veranderen. Die winkel (een oude synagoge) zorgt altijd voor inspiratie, op de een-of-andere manier.

Vervolgens komen we nog langs een winkeltje waarvan Lief zei “zie je nog een leuke lamp?”.

Dus wij naar binnen, zien we ineens dat tafeltje! En ja, voor een prikkie en de huur van een autootje hebben we ‘m binnen nog geen half uur naar huis gesleept. Vervolgens lag het hele huis op z’n kop; ben ik een nieuwe douchestang gaan ophangen en Schotse havermoutkoekjes gaan bakken, en heeft Lief even de hele studeerkamer verbouwd. Het resultaat mag er wezen en het gevoel erbij is ook goed.

Eigenlijk zouden we bij mooi weer naar de grote buitenvlooienmarkt bij de IJ-Hallen fietsen. Daar hebben wij vandaag niets aan gemist 🙂

Afdrukken