Recept: Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep maken we al jaren volgens het recept van Hak (dat later op de verpakking overigens ook aangepast werd), maar sinds ik de slowcooker heb is het fijn om zo’n langdurig kookgebeuren in dat apparaat te maken. Hopelijk scheelt het ook in de kosten aangezien gasverbruik duur wordt betaald. Het is nog wel even zoeken naar verhoudingen en het gebruik van smaakmakers (lees o.a. zout en peper).

Maar deze erwtensoep was heerlijk, goed te doen en genoeg voor 3x 2 personen.

JBSA7972

Ingredienten
1 doos HAK Spliterwten á 500 gram, gewassen
1,25 liter water,
2 schouderkarbonade (ca. 300 g),
Stukje gerookte spek (ca. 200 g),
2 ui, gesnipperd
2 prei, in dunne ringetjes
200 g knolselderij, in blokjes gesneden
200 g wortel, in blokjes gesneden
2 geschilde aardappel, in blokjes gesneden
2 eetlepel selderieblad, of lavas
peper en zout (als je sellerie-zout hebt, gebruik dat dan)
1 rookworst (250 g).
Ben je vegetarier; laat dan het vlees weg

bereiden
Spliterwten op de bodem in de sc. 2 schouderkarbonades alle bot verwijderen en bovenop de erwten leggen. ook het stukje gerookte spek. laurier, peper en een snufje zout, lavas erbij. dan alle gehakte groenten daaroverheen. 1,25 l water erbij, deksel erop en 8 uur op Low. Als je een uur vooraf de worst erboven legt, wordt deze ook lekker warm. Half uur voor het opdienen karbonade en spek in kleine stukjes erdoor roeren en evt. de erwten met stamper fijnmaken.

Afdrukken