Recept: Zelfgemaakte pompoen-chilisaus met tortelloni

IMG_3340

Ingrediënten
Voor de pompoen-chilisaus
1 pompoen uchi kuri (zo’n oranje)
chiliflakes
selderijzout
schepje sambal manis
bouillonblokje of zelfgemaakte groentebouillon
1 teentje knoflook geperst

En verder
1 zakje tortelloni
2 el kappertjes
stukje blauwe kaas (mijn voorkeur heeft bleu d’auvergne)
Peterselie versgeknipt

Bereiden
Schil de pompoen, haal de pitten eruit of in andere volgorde en snij er blokjes van. Kook de blokjes in voldoende water met chiliflakes, bouillonblokje of bouillonpoeder tot ze lekker zacht zijn. Haal er dan de staafmixer doorheen en kruid het af. Kook de pasta zolang als op de verpakking staat. Giet de pasta af en schep de pompoen-chilisaus op twee borden (de hoeveelheid is vast teveel). Schep dan de pasta uit de pan op 2 borden. Bestrooi met deze met peterselie, kappertjes en stukjes blauwe kaas.

Lekker met tomaatjessalade!

Afdrukken