Recept: Extracten

Door de Thuisbakkersgroep Brood en Banket recepten kom ik van alles tegen aan recepten voor het bakken van brood, broodjes, gebak, koekjes etc. En sommige mensen maken hun smaakmakers en toevoegingen voor de baksels zelf. Zo ook deze extracten. Te simpel voor woorden eigenlijk, heel makkelijk te maken met een beetje geduld.

IMG_3093

Ingrediënten
100 ml vodka per extract
Vanillepeul(en), doorgesneden
koffiebonen, een stuk of 8
twee takjes munt

Ik bewaar altijd de potjes van de kappertjes die wij in de sla gebruiken, en wat een geluk; er past precies 100 ml vodka in één potje 🙂

Bereiden
vul de potjes met de toevoegingen, voeg dan per potje 100 ml vodka toe (volledig vol), doe voorzichtig de deksel erop en draai deze stevig vast. Dan elke dag schudden. Volgens sommigen moet je de potjes in het donker zetten, maar ik doe dat niet. Ze staan bij mij in het zicht, zodat ik ze in ieder geval niet vergeet.

Update 2 november 2017 ziet de inhoud van de potjes er zo uit:

IMG_3175

Afdrukken