Recept: Laurier likeur

Vanuit 020 namen we ons laurierstruikje met de verhuizing naar 023 mee. Het stond eerst een jaar in een pot, daarna op een nieuwe plek in de Paleistuin-Noord. Daar heeft het flink moeten wennen aan grond, wind, lucht etc. En uiteindelijk na 5 jaar hebben we een aardig boompje staan. Waarvan ik dacht; dit jaar gaan we oogsten. Anders wordt ie toch te groot. Ik heb al aardig wat laurierblad gedroogd in de voedseldroger, maar er kon nog wel iets van af. Dus…
Ingrediënten

  • 40 laurierblaadjes vers van eigen boom 😉
  • 200 gr suiker
  • 5 dl jenever of wodka

Bereiden
Was de laurierblaadjes goed en droog ze enigszins in de sla-centrifuge. Meet de juiste hoeveelheid suiker af, en doe dat samen met de laurierblaadjes, & jenever(wodka) in een pot die je goed afsluit zodat je kunt schudden. Nu schudt je de suiker door de alcohol, en doet dit de komende drie dagen een aantal keer totdat de suiker is opgelost in de jenever. Zet de pot dan op een donkere plaats en laat ongeveer 2 a 4 weken trekken. Daarna zeven en in een mooi flesje schenken. Proost!

Afdrukken