- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Gegeten 2016

Week 52
Zondag 1-1-2017 * Nieuwjaarsdag

December 2016

Zaterdag 31-12-2016 * Oudejaarsdag
Pittige stoof met rijst, komkommerraita en snijboontjes

Vrijdag 30-12-2016
Bakte ik ’s middags bananenbrood omdat ik teveel overrijpe bananen had liggen en ’s avonds aten we Wortel-paprikasoep met meergranenbroodje en mini-hamburgertjes.

Donderdag 29-12-2016
LangsbrengChinees! Kanton Express dit keer weer eens geprobeerd; blijkbaar hoorden ze ons vorige keer mopperen, want het was nu een stuk smakelijker. Alleen jammer dat er zoveel Ve-tsin in zit, is niet nodig.

Woensdag 28-12-2016
Kip-curry met witte rijst en snijboontjes

Dinsdag 27-12-2016
Wortel-paprikasoep met camembert, stokbroodje met kaas.

Maandag 26-12-2016 * 2e Kerstdag
KerstCoertmetten

Week 51
Zondag 25-12-2016 * 1e Kerstdag
Kaasfondue met gegrilde groentesalade, we keken Kerstfilm Eddie the Eagle 🙂

Zaterdag 24-12-2016
Kerstborrel bij m’n ouders, bere-gezellig, daarna thuis Boerenkool met worst, spekjes en Amsterdamse uien.

Vrijdag 23-12-2016
Viscurry met rijst en heel veel vis 🙂

Donderdag 22-12-2016
Haalden we vis bij Tel, grilde mijn Lief een heerlijk stuk zalm op de quisinart, daarbij gekookte krieltjes en gebakken venkel. Yummie!

Woensdag 21-12-2016
Kortste dag, langste nacht, vandaag deden we Kerstlunch met Lief’s ouders bij ons thuis 🙂 ’s avonds deel 2 van de hartige pastei. Toch eens opzoeken hoe we die zo maken dat ie niet uit elkaar valt. De smaak was overigens wel goed!

Dinsdag 20-12-2016
Van de twee overige kippebouten maak ik een hartige pastei

Maandag 19-12-2016
Bakte ik vandaag een kaneelbroodje (volgende keer maak ik gewoon 1 groot kaneelbrood) en vanavond iets te laat begonnen met koken, maar we zaten zo lekker te prutsen; Kippebouten (zoiets dus, maar dan met bockbier & oud Bruin) met pruimen, spruitjes en krieltjes gekookte aardappels

Week 50
Zondag 18-12-2016
Bakte ik eindelijk gemberkoekjes, maakte de paté fermentée voor de kaiserbroodjes en vanavond eten we beenham uit de oven met zuurkool & appel, en gekookte aardappeltjes. Hmmm

Zaterdag 17-12-2016
Lief maakte vissoep (met véél vis), aten we er een olijvenstokbroodje bij met humus.

Vrijdag 16-12-2016
Hadden wij het Kerstfeest van Brandbase, zaten in de Supperclub Cruise over het ij en ondertussen kwam er een bordje met hapjes voorbij. Ik weet niet goed wat ik gegeten heb. Het was heerlijk.

Donderdag 15-12-2016
Couscous deel 2 met kippenboutjes

Woensdag 14-12-2016
Een beetje moe na mijn dagje uit in Leiden, kookten Lief en ik even samen; falaffelballetjes met couscous en knoflooksaus. Het lijkt wel of die falaffel van Vivera steeds zouter en zouter wordt, en volgens mij zitten er meer linzen dan kikkererwten in! Omdat we een beetje weinig groenten hadden, hakte Lief een winterpeen inkleine stukjes, en kookte die samen met de doperwtjes zo’n 10 minuten. Dat was een goed idee, smaakt goed.

Dinsdag 13-12-2016
Deel 2 van de spinazie-lasagne, en omdat bladgroente & komkommer zo duur is, bakte ik een aubergine en blustte die af met citroen. Bakte ik champignons. paprika in stukjes, bosuitjes en kappertjes. Radijskiemen erbij, helemaal lekker en compleet. De gegrilde groentesalade ging schoon op!

Maandag 12-12-2016
Was een drukke dag, ging ik in de middag bij Linda’s Kerstkoor kijken in de Janskliniek en aten we ’s avonds deel 1 van de spinazie-lasagne; recept van Esther, moet ik nog opschrijven. Het is lekker, maar de roomkaas of boursin zoals ik deed hoeft er helemaal niet in.

Week 49
Zondag 11-12-2016
Belgische stoof met bokbier, ovenfriet en snijboontjes

Zaterdag 10-12-2016
Groentesoep met ballen, zelfgebakken Turkse Pide en kaasjes

Vrijdag 9-12-2016
Soep met olijvenstokbroodje, kaasje en humus erbij.

Donderdag 8-12-2016
Asperge-risotto

Woensdag 7-12-2016
LangsbrengSurinamer

Dinsdag 6-12-2016
Couscous met gebakken venkel en stoof.

Maandag 5-12-2016
Aardappelpuree met Belgische stoof.

Week 48
Zondag 4-12-2016
Mijn lieve schoonouders komen boerenkool met worst eten. Zoals wijzelf altijd doen op of om Sinterklaas 🙂

Zaterdag 3-12-2016
Prei-visschotel uit de oven a la Menno Nicolai.

Vrijdag 2-12-2016
Heerlijke bouillon gemaakt gisteren; , toen maakte mijn Lief er nog superlekkere groentesoep van en wat we over hebben zit in de vriezer 🙂

Donderdag 1-12-2016
Gebakken venkel met chili con carne en Turks brood.

November 2016

Woensdag 30-11-2016
Bakte ik m’n eerste Turkse brood! Zo mooi om te zien, wel erg vet. Chili con carne erbij helemaal fijn!!

Dinsdag 29-11-2016
Amsterdam dag; eerst naar Manual Fysion, daarna bij zusje F erwtensoep gegeten en vervolgens naar Keramikos. Nasi, want we hadden nog veel over hmmm

Maandag 28-11-2016
Spruitjesstamp met spekjes, gember, sambal hmmm

Week 47
Zondag 27-11-2016
Gingen we naar de Global Garden ’s middags, kookte mijn lief superlekker; kipsaté met nasi.

Zaterdag 26-11-2016
Gekookte krieltjes met prei-visschotel uit de oven.

Vrijdag 25-11-2016
Lief maakte van de bouillon vervolgens groentesoep met ballen. Dat aten we met pitabroodjes, falaffelballetjes en American Coleslaw.

Donderdag 24-11-2016
Maakte ik zelfgemaakte bouillon en in de middag het eerste kaneelbrood gebakken. Die is goed gelukt!

Woensdag 23-11-2016
Gestoomde boontjes, rijst en goulash. Ik kom er achter dat ik de goulash lekkerder vind wanneer we er niet achteraf nog van alles doorheen roeren.

Dinsdag 22-11-2016
LangsbrengChinees. We hadden ‘m gevonden in Velserbroek en de 1e keer vond ik ’t superlekker. Maar nu zat er overal zo veel suiker en vetsin in, bovendien duur! Dus ook deze is weer uit de mode…

Maandag 21-11-2016
Kipfilet met paksoi en cashewnoten, rijst daarbij. Superlekker.

Week 46
Zondag 20-11-2016
Mocht mijn mama zingen met haar koor en gingen wij kijken in het Rosenstock huis. Na afloop waren er hapjes, en een drankje. Thuis deden we Belgische stoof met ovenfriet en American coleslaw hmmmm

Zaterdag 19-11-2016
soep deel 2 met stokbrood en tonijnsalade

Vrijdag 18-11-2016
Bakte ik ’s middags koekjes met jam (jaaa, die hartjesvorm, geweldig!) en aten we ’s avonds romige wortelsoep (recept van Darline) met broodjes bockworst. De soep was smakelijk, maar bijzonder zwaar.

Donderdag 17-11-2016
Aubergine lasagne deel 2

Woensdag 16-11-2016
Aubergine-lasagne

Dinsdag 15-11-2016
Vivera vegetarisch met gestoomde sperziebonen en gebakken krieltjes

Maandag 14-11-2016
Boerenkool met worst

Week 45
Zondag 13-11-2016
Nog even checken wat voor vlees in de vriezer zit, maar waarschijnlijk maak ik stoofvlees vandaag.

Zaterdag 12-11-2016
Lief kookt vandaag viscurry; we waren naar Tel in IJmuiden, verse kabeljauw halen en een zak grote garnalen 🙂

Vrijdag 11-11-2016
Franse uiensoep met gebakken broodjes en verschillende kazen, humus. Linda was langsgekomen met een fles wijn, en bleef gezellig eten.

Donderdag 10-11-2016
Mexicaanse gehaktschotel met rijst

Woensdag 9-11-2016
Pompoentaart uit de oven (beetje mislukt)

Dinsdag 8-11-2016
Gebakken krieltjes met gestoomde doperwtjes-tuinboontjes-peultjes (die laatste waren dradig!) en kip-cordonbleu. Dat doet ze anders nooit hoor…

Maandag 7-11-2016
Pasta penne met spinazie, boursin, champignons, gebakken spekjes. De spinazie was in de aanbieding. Ik greep weer eens mis in de Deka; Boursin alleen grote verpakking (die wil ik eigenlijk niet, want ook die gaat er helemaal in als mijn Lief kookt ‘is toch lekker’), en het schap duo-spekblokjes (twee doosjes aaneen) was leeg, zodat ik de vettere verpakking moest nemen die ook teveel is. Niet zo blij mee….

Week 44
Zondag 6-11-2016
Goulash met rijst. De goulash hadden we nog in de vriezer hmmmm

Zaterdag 5-11-2016
Knolselderijsoep met venkel & salami en tosti’s met satésaus. Die laatste hoef ik niet meer; brandend maagzuur ’s nachts…

Vrijdag 4-11-2016
Risotto met hamreepjes, groene asperges en champignons.

Donderdag 3-11-2016
LangsbrengSurinamer

Woensdag 2-11-2016
Gehakt met boontjes, krieltjes en patak

Dinsdag 1 -11-2016
Spruitjes Anders! Spruitjes stamp appel-sambal met aardappelpuree

Maandag 31-10-2016
Salade gerookte kip met veldsla uit eigen tuin

Oktober 2016

Week 43
Zondag 30-10-2016
Afhaalchinees na het gezellige feestje van ’n schoonvader die 70 is geworden. De afhaalchinees (helaas niet langsbrengchinees) van de Terrasweg in Santpoort-Noord; hmmmmm

Zaterdag 29-10-2016
Soep met focaccia & Lief maakte zelf Houmous. Hmmm heerlijk, maar wel veeeeel herrie in de keuken 😉

Vrijdag 28-10-2016
Zuurkool met sambal – salami uit de oven

Donderdag 27-10-2016
Rijst met kip, blauwe kaas, rode ui en peer

Woensdag 26-10-2016
Bakte ik bruine bolletjes en aten we Langsbrengchinees

Dinsdag 25-10-2016
Goulash met pasta

Maandag 24-10-2016
Gadogado met de restjes van zaterdag. Lief maakte er satésaus bij.

Week 42
Zondag 23-10-2016
Mosselen met twee sausjes, stokbrood en slalalala

Zaterdag 22-10-2016
Maakten we Indisch eten; stoof hadden we nog in de vriezer, rijst, krupuk, gewokte bloemkool met doperwtjes, Indische gehaktballetjes, etc. We hadden gezellig vriend Leon en vriendin te eten 🙂

Vrijdag 21-10-2016
Friday night Hamburgers!!

Donderdag 20-10-2016
Spaanse bonenschotel met chorizo, bloedworst, kapucijners en flageolettes, paprika (uit eigen tuin), stokbrood erbij. Volgnd keer bedenken dat die bonen niet alleen 24 uur moeten weken, maar dat het ook ruim 1 1/2 uur duurt eerdat ze gaar gekookt zijn! Wij aten dus niet Bourgonidisch laat, maar volgens sommigen Chique laat!

Woensdag 19-10-2016
Bietjes met geitenkaas, spekjes, krieltjes en gebakken zilveruitjes uit de oven

Dinsdag 18-10-2016
Kip in donker bier met witlof en aardappelpuree

Maandag 17-10-2016
Macaroni met ham, salami en geraspte kaas. De macaroni-groenten waren in de aanbieding, zelf nog een paprika uit eigen tuin erbij en champignons extra. Superlekker!

Week 41
Zondag 16-10-2016
Mie met broccoli en biefstuk en oestersaus Hmmm

Zaterdag 15-10-2016
Goulash in de maak met rijst en wat sla… ik heb veldsla en pluksla in de Paleistuin-Noord staan, daar kunnen we vast wel wat mee 🙂 De paprika’s en peper in de goulash komen overigens ook uit eigen potager; zo wat een mooie!

Vrijdag 14-10-2016
Falafel in pitabroodjes (jeetje wat een droge kost!) met knoflooksaus en nog een restje groentesoep van donderdag.

Donderdag 13-10-2016
Trouwde m’n zus, at ik van alle drie de taarten een stuk (heerlijk, maar voorlopig geen taart meer voor mij), en had ik woensdag al een olijfstokbroodjes gehaald en soep gemaakt; zodat we die alleen maar hoefden op te warmen. Yummie.

Woensdag 12-10-2016
Deed ik wandelen met de fitte ladies, kregen we bonbons bij de koffie, maakte ik ’s middags nog meer kweeperengelei en aten we ’s avonds…?

Dinsdag 11-10-2016
Kwam ik laat thuis vanuit 020, aten we een soort schnitsel met gebakken aardappeltjes, gestoomde brocolli met een sausje met champignons en uit. Was best te doen voor zo’n dag als vandaag.

Maandag 10-10-2016
Visschotel a la Menno Nicolai met gekookte krieltjes. Zooo lekker, daar had ik zin in 🙂

Week 40
Zondag 9-10-2016
Bloemkoolcurry met doperwtjes, pittige stoof, rijst, komkommerraita en krupuk.

Zaterdag 8-10-2016
Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Vrijdag 7-10-2016
Bloemkoolsoep met blauwe kaas & zelfgebakken bruine bolletjes met Humous.

Donderdag 6-10-2016
Bakte ik bruine bolletjes. Rijst met wok waarin kidney beans

Woensdag 5-10-2016
Langsbrengchinees, we hebben een nieuwe gevonden!

Dinsdag 4-10-2016
Tomatensoep (staat nog een bak in de vriezer) & Stokbroodje met gerookte zalm, houmous en American coleslaw. Ik had het vrijgezelligfeestje van m’n zus A. en kon op de terugweg met Lief meerijden.

Maandag 3-10-2016
Boerenkool met worst.

Week 39
Zondag 2-10-2016
Ovenfriet met American coleslaw en Vlaamse kip in bier (dl 2)

Zaterdag 1-10-2016
Vlaamse kip in bier met broccoli en aardappelpuree

September 2016

Vrijdag 30-9-2016
Pitabroodjes met shoarma

Donderdag 29-9-2016
Gemarineerde aubergine met doperwtjes, sesamzaad en Mie

Woensdag 28-9-2016
Ouderwetse zuurkool met beenham met mosterd-honingsaus en gekookte aardappels.

Dinsdag 27-9-2016
Gestoomde brocolli met vegetarische gehaktballetjes en rijst. Heel simpel, maar na mijn hele dag Artis was ik toch wel erg moe, ondanks zeer voldaan 🙂

Maandag 26-9-2016
Het was de dag dat Millie officieel afscheid nam bij Nijhoff en blijkbaar was ik toch nogal ondersteboven… pasta met tomatengroentenuitdeovensaus

Week 38
Zondag 25-9-2016
Geroosterde groentemix van de klapgrill met ovenfrietjes en merquez worstjes (die lagen nog in de vriezer). Die groente zo mogen we vaker doen!

Zaterdag 24-9-2016
Mosselen!

Vrijdag 23-9-2016
Langsbrengchinees, want we waren net terug van vakantie en hadden geen zin/fut om zelf te koken.

Donderdag 22-9-2016
Hamburgers, ook al is het geen vrijdag 🙂

Woensdag 21-9-2016
Nasi met satésaus, krupuk en gurkenviertel

Dinsdag 20-9-2016
Andijviestamp met gehaktballen en rodewijnsaus. Die laatste is toch lekkerder als je ’t met tomatenketchup maakt ipv tomatenpuree. Maar ja, we hadden niet zo veel meer, dus kiezen.

Maandag 19-9-2016
Salade gerookte kip

Week 37
Zondag 18-9-2016
Courgette-groente-wok met rijst en draadjesvlees.

Zaterdag 17-9-2016
Qua kokkerellen hebben we weinig inspiratie en fut; pasta met spinazie en boursin werd het vandaag.

Vrijdag 16-9-2016
Vakantiedag 1! We konden lekker buiten op ons terrasje borrellen, en aten daarna de pittige tomatensoep met hartige cake. Die overigens goed gelukt was met bosuitjes, groene olijven, yoghurt en geraspte oude kaas.

Donderdag 15-9-2016
Falaffelballetjes met couscous, knoflook- en rodesaus en een restje salsa verde van tomatillo’s. We aten lekker buiten op de patio.

Woensdag 14-9-2016
Rijst met gestoomde boontjes en stoof (welke/wat voor weet ik echt niet meer…)

Dinsdag 13-9-2016
Omdat ik naar de lezing ‘Composteren is vooruitzien’ bij de Haarlemmerkweektuin ging, hebben we apart gegeten.

Maandag 12-9-2016
Beenham met gebakken courgettekoekjes met Salsa verde en sla-met-dingetjes. Het was 25 graden vandaag, maar er begint al iets herfstigs in de lucht te komen.

Week 36
Zondag 11-9-2016
Ovenfriet met beenhammetje en groente

Zaterdag 10-9-2016
Salade gerookte kip.

Vrijdag 9-9-2016
Dat was een drukke dag; ik ging van zuid naar noord en weer terug. Shoarma gehaald en met het beetje kool en wat courgette erdoor was het heerlijk. De broodjes moeten na bakken nog 10 minuten blijven liggen; zegt m’n Lief, dan zijn ze wél te snijden 🙂

Donderdag 8-9-2016
Vegetarische gehaktballetjes met rijst met sperzieboontjes en doperwtjes en satésaus

Woensdag 7-9-2016
Verse pasta met saus van tomaatjes, ui, champignons uit de oven.

Dinsdag 6-9-2016
Gebakken aardappeltjes, boontjes uit eigen tuin en drumsticks uit de oven.

En nog een beetje aan de Carne de Membrillo werken… suiker erbij, roeren; ruim een half uur, daarna trok m’n arm/hand het niet meer…

IMG_8802i

Maandag 5-9-2016
Gemarineerde aubergine met peultjes, mie en dopertjes

Week 35
Zondag 4-9-2016
Oooh, het leek wel vakantie, zo lekker rook het bij ons. Stifado Kounelli met aardappelpuree. Ik had de konijneboutjes afgelopen donderdag meegenomen bij de Kema vandaan. Speciaal een koeltasje lopen zoeken waar ze inkonden, sjalotjes bij Lex Groente. Helemaal fijn.

Zaterdag 3-9-2016
Membrillo maken met de passe vitte, die was zo snel nog niet.

IMG_8786i

IMG_8788i

Toen focaccia (die lukt zo super tegenwoordig) en Lief maakte er vissoep bij. Yummie!

Vrijdag 2-9-2016
Aten we couscous (simpele versie) met falaffelballetjes, salsa verde van tomatillo. Was heerlijk!

IMG_8783i

Donderdag 1-9-2016
De frambozenoogst is begonnen!

IMG_8772i

Deed ik vanmiddag een workshop soulcollage en aten we vanavond salade gerookte kip.

Augustus 2016

Woensdag 31-8-2016
LangsbrengSurinamer

Dinsdag 30-8-2016
Tortelini met spinaziesaus

Maandag 29-8-2016
Draadjesvlees met spek en cocktailuitjes, gekookte krieltjes, tomatillo’s en gestoomde peultjes en groene asperges. Ik had die laatste van de TenKatemarkt meegebracht; superlekker!

Week 34
Zondag 28-8-2016
Neven- en Nichtendag te Bakkum! We aten gebakken kibbeling op het plein en later kookte Lief; kipsate met satesaus, rijst en gewokte witte kool hmmm

Zaterdag 27-8-2016
Gevulde groentesoep met focaccia

Vrijdag 26-8-2016
Shoarma met groene kool, want er ligt nog een heleboel in de vriezer!

Donderdag 25-8-2016
Gevulde gele paprika’s met rijst

Woensdag 24-8-2016
Wraps met vulling en salsa verde

Dinsdag 23-8-2016
Abdijkaastaart met komkommersalade

Maandag 22-8-2016
Gebakken krieltjes met een beenhammetje uit de oven en slalalaa met dingetjes.

Week 33
Zondag 21-8-2016
Kipfilet in bier met witlof en aardappelpuree met veel bieslook Hmmm

Zaterdag 20-8-2016
’s middags maakte ik bramenjam, nadat we een stukje bij Leyduin hadden gelopen. ’s Avonds aten we pasta met aubergine-saus, ketchup en geraspte kaas.

Vrijdag 19-8-2016
Focaccia met soep

Donderdag 18-8-2016
Couscous met bbq worstjes van de klapgrill

Woensdag 17-8-2016
Vegetarische gehaktballetjes met gestoomde boontjes en witte rijst.

Dinsdag 16-8-2016
LangsbrengChinees!

Maandag 15-8-2016
Sticky chicken met mie en geraspte courgettesalade

Week 32
Zondag 14-8-2016
Viscurry met boontjes en witte rijst hmmm

Zaterdag 13-8-2016
Soep met stokbrood, eiersalade en tonijnsalade en paté

Vrijdag 12-8-2016
Hamburger Friday!

Donderdag 11-8-2016
Groentecasserole met kruidenballetjes.

Woensdag 10-8-2016
Verse gevulde pasta met pesto en slalalaaa-met-dingetjes

Dinsdag 9-8-2016
Griekse gehaktballetjes in saus met sperzieboontjes en gekookte krieltjes

Maandag 8-8-2016
Aziatische kip met brocolli, peultjes & pinda’s

Week 31
Zondag 7-8-2016
Deden wij vandaag een vakantiedagje in en om het Muiderslot, zaten nog een uurtje in de Paleistuin-Noord en vanavond eten we ovenfrieten met mini-coertmetdingen op de klapgrill en courgettesalade met muizenmeloentjes. Ik had bbq saus willen maken, maar dat is er (nog) niet van gekomen.

Zaterdag 6-8-2016
Oldtimerdag Santpoort bij Brederode! Reuzeleuke dag, ijsje (Cornetto) gegeten bij de Ruïne van Brederode, laat in de middag weer thuis. Superlekker gegeten; groentesoep met ballen en venkel-gorgonzola plaattaart. Die laatste is met meer dan 2 venkelknollen lekkerder. En ik was de tijm vergeten…

Vrijdag 5-8-2016
Vrijmarkt in Santpoort vandaag vanwege de feestweek. Lief had een vrije dag genomen, we rommelden lekker aan op de markt, daarna bij Restaurant Bosbeek koffie aan het water gedronken. Toen gingen we naar huis en begon het te regenen… goeie timing! 😀 En toen was het Hamburger Friday! Dat was ook weer lang geleden.

Donderdag 4-8-2016
Aangezien we zo veel champignons in huis hadden en ook één grote shiitake van eigen kweek, bedacht ik dat het prima zou zijn om risotto te maken vanavond. Dat was het ook. Superlekker!

Woensdag 3-8-2016
Het was vies weer, de ribbraadlappen waren in de aanbieding en toen wist ik het ineens; draadjesvlees! Het werd Draadjesvlees met spekjes en cocktailuitjes. Heerlijk met gekookte krieltjes en simpele sla-met-dingetjes. Hmmm

Dinsdag 2-8-2016
Weinig inspiratie, maar aangezien de Vivera vegadinges deze week in de aanbieding waren, had ik maandag een vega-schnitzel meegebracht. Met gebakken krieltjes en sla een prima maaltje. Maar die schnitzel was geen bal aan, alleen erg zout…

Maandag 1-8-2016
Ging ik mijn dinges doen in de Cronjéstraat en besloot Sabine gedag te zeggen; die prompt voorstelde om bij Tante Sientje te lunchen! Dat was kort, krachtig, smakelijk en gezellig. Als avondeten maakte ik witte rijst met sajoer-boontjes (die zwarte uit eigen tuin!) en een oosterse vegaburger. Die laatste was te doen, maar niet veel aan…

Juli 2016

Week 30
Zondag 31-7-2016
Waren we de hele pier in IJmuiden afgelopen, maar wat aten we op de gezellige 81e verhaardag van mijn Bapa? Ik bracht iig focaccia mee, en die vond iedereen heerlijk. Was ook schoon op, zei m’n moeder.

Zaterdag 30-7-2016
Nasi met zelfgemaakte atjar Ketimoen en satésaus

Vrijdag 29-7-2016
Focaccia (jeuh goed gelukt!!) met bloemkoolsoep met blauwe kaas Hmmm

Donderdag 28-7-2016
Mie met kip, peultjes, brocolli en pinda’s.

Woensdag 27-7-2016
LangsbrengSurinamer bracht Roti-kip met TWEE bakjes zuur erbij Hmmm

Dinsdag 26-7-2016
Bij Linda na de wandeling thee gedronken en kregen we een bakje met fruit; meloen, aardbeien & Japanse wijnbessen van eigen oogst 🙂 ’s Avonds aten we vegetarische balletjes met witte rijst, peultjes/sperzieboontjes met satésaus en krupuk.

Maandag 25-7-2016
Gebakken krieltjes met Geroosterde paprikasalade en bbq worstjes

Week 29
Zondag 24-7-2016
Mosselen!

Zaterdag 23-7-2016
Salade gerookte kip

Vrijdag 22-7-2016
Onverwacht lunch met dinnetje Sabine bij Staal! Dat was heerlijk, en goed om even bij te praten. ’s avonds maakte mijn Lief Vissoep en bakte ik daar een focaccia bij.

Donderdag 21-7-2016
Gevulde pasta met pesto en bietjessalade met feta en zonnebloempitten

Woensdag 20-7-2016
Oosterse kipvleugeltjes met couscous, heerlijk buiten gegeten.

Dinsdag 19-7-2016
Aangezien het warm zou worden (ongeveer 29 graden) en ik verwachtte niet vroeg uit 020 thuis te zijn, had ik maandag al boodschappen gedaan en voor vandaag de Oosterse vega-kipstukjes met Paksoi en Cashewnoten bedacht. Makkelijk, heul snel klaar en smakelijk ook. Prima maaltje voor warm weer & om buiten te eten.

Maandag 18-7-2016
Sportdag vandaag; 20 minuten roeien gehaald! Lief had eerder al geroepen dat er nog gehaktballen in de vriezer zaten, en dat hij wel weer eens stamppot Andijvie met gehaktballen wilde eten. Eh, het wordt zo’n 30 graden van de week, dus leek maandag de enige geschikte dag met 24 graden. We aten buiten, en het was lekker.

Week 28
Zondag 17-7-2016
Chinese biefstuk met brocolli en mie

Zaterdag 16-7-2016
Visschotel uit de oven a la Menno Nicolai; was zo yummie!

Vrijdag 15-7-2016
Shoarma-kool in pitabroodjes hmmm

Donderdag 14-7-2016
Een of ander groenteprutje met kidneybeans en rijst. Als je echt zou willen kun je ’t Rissi e Bissi noemen 😉

Woensdag 13-7-2016
Gehaktballetjes in tomatensaus met peultjes en rijst

Dinsdag 12-7-2016
Gebakken krieltjes (kant en klaar doet ze anders nooit hoor!) en bietjes uit de oven.

Maandag 11-7-2016
Kipdrumsticks uit de oven en couscous

Week 27
Zondag 10-7-2016
Ontbijtje buiten op de patio met kleine broodjes en gekookt eitje. Verjaardagseten bij Lief’s ouders; Carla werd 70 en wij maakten de Indische gehaktballen en de soep. Yummie

Zaterdag 9-7-2016
Vissoep met olijvenbroodje (uit de supermarkt…) en tonijnsalade

Vrijdag 8-7-2016
Overdag dopte ik veel tuinboontjes, allerlei kleuren! ’s avonds aten we wraps met van alles om te vullen

Donderdag 7-7-2016
Viscurry waarin kabeljauw, maar ook veeeel grote garnalen met witte rijst hmmmm

Woensdag 6-7-2016
Aten we lunch bij Eig&Wijs; ik broodje kroketten en Lief een broodje geitenkaas met. ’s avonds maakten we augergines met peultjes, stukjes harde worst en mie.

Dinsdag 5-7-2016
Bakte ik een Desem-gist brood met appelstroop en aten we ’s avonds mosselen die we bij Tel in IJmuiden hadden gehaald. Superlekker!

Maandag 4-7-2016
LangsbrengSurinamer

Week 26
Zondag 3-7-2016
Gebakken krieltjes met Griekse gehaktballen met aubergine/tomatensaus en ijsbergsalade met feta.

Zaterdag 2-7-2016
Verjaardagseten bij Robin & Debby; Turkse pizza met hapjes.

Vrijdag 1-7-2016
Homemade focaccia met Bloemkoolsoep met blauwe kaas en bosuitjes

Juni 2016

Donderdag 30-6-2015
Overdag gingen we naar het Frans Halsmuseum in de stad, daar waren we lang niet geweest! Sticky chicken met veel slalalaaa was ons diner

Woensdag 29-6-2016
Oei! Geen idee wat we aten, maar we konden Pluisje vandaag naar de dierenarts brengen om onder narcose een grasspriet te laten verwijderen 🙁

Dinsdag 28-6-2016
Aubergine-lasagne met slalaaa

Maandag 27-6-2016
Deden we een leuke wandeling bij de Duin- en Kruidberg, we aten pittige stoof met bloemkoolcurry en witte rijst

Week 25
Zondag 26-6-2016
Wraps met heel veel dingetjes om te vullen

Zaterdag 25-6-2016
Soep met olijvenstokbroodje en zalmsalade

Vrijdag 24-6-2016

Donderdag 23-6-2016
Chinese biefstuk met broccoli & mie

Woensdag 22-6-2016
Gadogado met tuinboontjes van eigen oogst. We aten buiten in de Paleistuin-Noord

Dinsdag 21-6-2016
Sticky chicken met simpel groene couscous

Maandag 20-6-2016
Pasta met saus van aubergine, champignons, tomaat en harde stukjes worst, olijven, kappertjes. Geraspte kaas er over en tomatenketchup.

Week 24
Zondag 19-6-2016
Zalm van de grill met cocktailsaus, ovenfriet en salade met dingetjes. Rucola en peultjes uit eigen tuin; die laatste waren zo klein dat ze er rauw doorheen konden.

Zaterdag 18-6-2016
Bakte ik ’s middags rabarberscones en ging er een brood in de rijs. Kwam vriend Leon eten, maakte Jeroen lamscurry met gestoomde sperzieboontjes, naan erbij en komkommerraita. Beregoed. Helaas te koud om buiten te eten…

Vrijdag 17-6-2016
Fridaynight Hamburgers!
Bij de Dekamarkt begrijpen ze nog steeds niet dat échte hamburgerbroodjes iets anders is dan die fluttige sesambolletjes. En dat het voor de klant reuzefijn zou zijn wanneer hamburgers in de aanbieding; er ook hamburgerbroodjes bij te verkopen.

Donderdag 16-6-2016
Deed ik een dagje 020; VU Hortus met zusjes en aten we ’s avonds wat we gister eigenlijk zouden eten; gemarineerde aubergine met noedels. Hmmmm zo lekker. Nu zijn de sojasaus & de chilisaus op.

Woensdag 15-6-2016
Langsbrengchinees

Dinsdag 14-6-2016
Gestoomde tuinboontjes & peultjes met gebakken spekjes (alle boontjes uit eigen Paleistuin-Noord), gebakken krieltjes erbij en een gehaktschnitzel. Die laatste; ik kon ’t echt niet verzinnen en dacht ach; proberen. Nou die hoeven we niet meer. Veel te zout! De rest was wél lekker.

Maandag 13-6-2016
Ik zou ’t niet meer weten…

Week 23
Zondag 12-6-2016
Andijviestamp met gehaktballen. Hadden we nog in de vriezer staan.

Zaterdag 11-6-2016
’s middags bakte ik van de rabarberoogst Rabarberscones. Olijvenbroodje, maakte mijn Lief zalmsalade en vissoep. Hmmmm…

Vrijdag 10-6-2016
Shoarma met gewokte spitskool in uit elkaar vallende pitabroodjes…

Donderdag 9-6-2016
Aardappelviskoekjes met dragon en salade

IMG_7801i

Woensdag 8-6-2016
Vegetarische balletjes met satésaus, witte rijst en gewokte spitskool. Nog heerlijk weer om buiten te eten.

Dinsdag 7-6-2016
Aten we buiten Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en aardappelpuree. Yummie…

Maandag 6-6-2016
American coleslaw met een omelet met onze zelf gekweekte shiitakes en focaccia (nog van vrijdag van de markt). We konden nog lekker buiten eten.

Week 22
Zondag 5-6-2016
BBQ bij Robin & Debby; wij nemen American coleslaw, groene salade-met-dingetjes en afbakfocaccia’s mee (die laatste had ik vrijdag al op de markt in S’poort gehaald).

Zaterdag 4-6-2016
Salade gerookte kip en we aten buiten 🙂

Vrijdag 3-6-2016
Ging ik met Linda naar de markt in S’poort, noppes en haalden we meel en toebehoren bij de Zandhaas. ’s avonds aten we Groentesoep met foccacia (dit keer niet zelfgebakken maar van de markt).

Donderdag 2-6-2016
Maakte ik zelf Mexicaanse kruidenmix en aten we Enchilladas met gehaktsaus uit de oven. Heerlijk, alles schoon op. Dat moesten we maar niet te vaak doen; veel te zwaar eten!

Woensdag 1-6-2016
Nasi/bami (over van gisteren & een bak uit de vriezer van de vorige keer langsbrengchinees) met sajoer boontjes (sperzieboontjes & snijboontjes), piendang telor en daarbij atjar en krupuk. Bijna vegetarisch. Superlekker.

Mei 2016

Dinsdag 31-5-2016
Langsbrengchinees.

Maandag 30-5-2016
Kip cajun met peer, blauwe kaas, rode ui en rijst.

Week 21
Zondag 29-5-2016
Pasta met spaghettisaus, geraspte kaas en komkommer/radijssalade. Simpel, en lekker.

Zaterdag 28-5-2016
Vissoep met een olijvenbroodje.

Vrijdag 27-5-2016
Venkelsalade (venkel gebakken, afgeblust met citroensap) daardoor nog sherrytomaatjes, paprika en bosui. Gebakken aardappeltjes en een beenhammetje uit de oven.

Donderdag 26-5-2016
BBQ-worstjes van de klapgrill met couscous.

Woensdag 25-5-2016
Gadogado. Voor ’t eerst met ‘vegetarische kipstukjes’ aangezien de Dekamarkt hier de tempeh uit het assortiment heeft gehaald. Balen, want dit vervangende spul is niet bijzonder lekker…

Dinsdag 24-5-2016
Pasta met pastasaus. Mooi die aubergine nog op kunnen maken.

Maandag 23-5-2016
Tosti’s met satésaus. En ’s middags maakte ik uien, port, tijmjam.

Week 20
Zondag 22-5-2016
Courgettesalade van de klapgrill, zalm van de grill met Schotse whiskysaus en ovenfrietjes. hmmm

Zaterdag 21-5-2016
Rijst met gestoomde boontjes, komkommerraita en pittige stoof.

Vrijdag 20-5-2016
Thaise tomaten-garnalensoep met tonijnsalade op stokbroodje. De soep was superlekker! Koriander is op 🙂

Donderdag 19-5-2016
Onze 10e trouwdag! Voor ’t eerst in jaren gingen we samen uit eten om dit te vieren; bij de Lachende Javaan. We zijn niks meer gewend wat uit eten gaan betreft.

Woensdag 18-5-2016
Kip met witlof in bier en aardappelpuree.

Dinsdag 17-5-2016
Gebakken aardappeltjes met sla met dingetjes, vegetarische groenteballetjes en een zoetig, fruitig sausje.

Maandag 16-5-2016
Gekookte kleine aardappeltjes met prei-visschotel a la Menno.

Week 19
Zondag 15-5-2016
Wraps met veel dingetjes

Zaterdag 14-5-2016
??

Vrijdag 13-5-2016
Hamburger Friday!

Donderdag 12-5-2016
Pasta met pesto en slalala

Woensdag 11-5-2016
Roti-kip van de
LangsbrengSurinamer

Dinsdag 10-5-2016
Gemarineerde aubergine met peultjes en mie

Maandag 9-5-2016
Courgettesalade met bbq-worstjes en gebakken krieltjes

Week
Zondag 8-5-2016
Buiten Coertmetten met z’n twee in de Paleistuin-Noord 🙂

Zaterdag 7-5-2016
Zalm van de klapgrill, ovenfriet en slalala met dingetjes. We aten heerlijk buiten!

Vrijdag 6-5-2016
Ik bakte een bier-desembrood met appelstroop. ’s avonds aten we vissoep met meergranenbroodjes met kruidenboter

Donderdag 5-5-2016
Brocollisoep met stokbrood en zalmsalade

Woensdag 4-6-2016
LangsbrengChinees

Dinsdag 3-6-2016
Kipcurry met couscous

Maandag 2-5-2016
Pasta met tomaten, champignonsaus uit de oven.

Week 19
Zondag 1-5-2016

April 2016

Zaterdag 30-4-2016
Deel 2 Ovenfriet met gestoomde peultjes en Belgische stoof. Hmmmm na een dagje Leiden hadden we daar wel zin in. Twee afleveringen Elementary erbij; helemaal goed.

Vrijdag 29-4-2016
Chinese biefstuk met brocoli en Mie, er stond de hele dag al een deegje te rijzen; ik bakte Desem-bierbrood en die is toch goed gelukt!!

Donderdag 28-4-2016
Belgische stoof gemaakt, ovenfriet erbij en gestoomde peultjes (ik had nog twee bakjes van de Ten Katemarkt liggen, die moeten op).

Woensdag 27-4-2016
Ach wat een sneue waterige Koningsdag. Na een nat rondje in de buurt besloten we thuis te blijven en haalden het bedhoofdeinde uit elkaar. Alles gestofzuigd; nu meer ruimte in de slaapkamer. Kozen we een prachtig behangetje uit. En aten pita-broodjes met shoarma-spitskool. Volgend jaar beter.

Dinsdag 26-4-2016
Bakte ik rozijnenbollen voor Koningsdag en zaterdag a.s. als we op stap gaan, en een meerzadenbrood. Oh wat lukken die tegenwoordig goed! ’s avonds aten we schelpjespasta met spinazie-champignons-boursin-spekjes saus. Dat was ook lang geleden en smaakte wel.

Maandag 25-4-2016
Risotto met courgette, kleine worstjes en kaas. Ik had niet bijzonder veel inspiratie maar het was toch lekker geworden.

Week 16
Zondag 24-4-2016
Etentje! Heerlijk bij Tanja en Coby asperges gegeten, en gezellig bijgepraat met z’n vieren. Dat was een goed idee 🙂

Zaterdag 23-4-2016
Brocolli-soep met zelfgemaakte croutons van overgebleven Frans landbrood (was niet zo lekker geworden), en ’s middags bakte ik een ommelet met groen uit de Paleistuin-Noord.

Vrijdag 22-4-2016
Croutons, een meerzadenbrood, en ’s avonds hamburgerbroodjes. Die laatste wil ik binnenkort ook eens zelf maken.

Donderdag 21-4-2016
Beenham uit de oven met gegrilde paprika en gebakken krieltjes.

Woensdag 20-4-2016
Eten we vroeg; de oude tv wordt opgehaald door Belinda en Henrik! Gadogado

Dinsdag 19-4-2016
Langsbrengchinees! Dagje Reade-Amsterdam met zusjes bij Bax, Lief kwam me ophalen met de Coertmobiel.

Maandag 18-4-2016
Andijviestamp met een gehaktbal in saus. Hmmm

Week 15
Zondag 17-4-2016
Hey Macaroni!

Zaterdag 16-4-2016
Mexicaantje Oranje hoed… wraps met kipfilet, mais, kidneybeans, quaquamole, creme fraiche en veldsla. Hmmmm

Vrijdag 15-4-2016
Met Linda voor het eerst sinds tijden op de fiets naar Santpoort-Noord, de Zandhaas lokte, Noppes en de familiesnackbar op de markt ook. We aten een patatje, oh lekker knapperig! Vond mijn Lief nog een pakje kabeljauw in de vriezer, dus aten we vissoep met Frans landbrood en tonijnsalade. Voor mensen die dit lezen en het nog niet weten; soep, brood en broodbeleg homemade.

Donderdag 14-4-2016
Maakte ik ’s ochtends deeg, ging plakken/knippen bij Linda. Bakte ’s avonds een Frans landbrood (met desem en gist), en aten we pastei deel 2. Deel drie zit in de vriezer.

Woensdag 13-4-2016
Pastei van draadjesvlees met sla erbij

Dinsdag 12-4-2016
Draadjesvlees (met spekjes en cocktailuitjes) met gekookte krieltjes en gstoomde peultjes.

Maandag 11-4-2016
Bakte ik voor ’t eerst bruine bolletjes en aten we ’s avonds aardappelviskoekjes (met gedroogde dragon & door de panko gehaald), en bietjes uit de oven op z’n Karpathios’.

Week 14
Zondag 10-4-2016
Kipfilet met witlof in donker bier en aardappelpuree

Zaterdag 9-4-2016
Kaasfondue met sla met dingetjes

Vrijdag 8-4-2016
Hamburgerfriday!!

Donderdag 7-4-2016
Bietjesstamppot uit de oven met feta, gekookte aardappelblokjes, gebakken spekjes en cocktailuitjes, dille, zout & peper er over, hmmm

Woensdag 6-4-2016
Salpicon gemaakt van de bouillon voor de kroketten to be.
Langsbrengchinees volgde 🙂

Dinsdag 5-4-2016
Kippenbout uit de oven met couscous

Maandag 4-4-2016
Vanmiddag maakte ik de bouillon voor de salpicon/kroketten to be. ’s Avonds aten we gemarineerde aubergine met peultjes, doperwtjes en yum-mie 😉

Week 13
Zondag 3-4-2016
Waren we naar een concert van m’n Bapa, deden een biertje bij Broer en aten goulash met pasta.

Zaterdag 2-4-2016
Beenhammetje met ovenfriet en salade met dingetjes.

Vrijdag 1-4-2016
Hahahaaaaaaa…. Groentesoep met ballen, focaccia met olijven en bosuitjes (help me herinneren dat ik ze volgende keer door het deeg meng ipv er bovenop) en rode tapenade. Heerlijk eten voor de vrijdagavond-bijna-weekend.

Maart

Donderdag 31-3-2016
’s Middags naar Reade, daarna stopweek. Ik denk makkelijk: shoarma met gebakken spitskool.

Woensdag 30-3-2016
Kip cajun met peer, blauwe kaas en rijst. Twee dagen geleden maakte ik paté fermentée voor kaiserbroodjes; dat moet vandaag echt gebruikt. Dus heb ik een deeg in de bbm zitten, dat is vanavond klaar.

Dinsdag 29-3-2016
Gistermiddag bakte ik m’n allereerste zuurdesem-bierbrood, m’n eigen starter gemaakt, recept erbij gezocht en afgelopen vrijdag een banneton (rijs-mandje) bij de Zandhaas gehaald. Superlekker!
Vanavond aten we pasta penne met tomaat, cervelaat, uit, knoflook en champignons uit de oven. Geraspte parmezaan erbij. Helaas raspte ik ook m’n duim mee, dat was minder…

Maandag 28-2-2016
2e Paasdag; heerlijk uit eten met m’n schoonouders bij Bosbeek. Ik had als voorgerecht Sashimi van tonijn, als hoofdgerecht eendenborstfilet en als nagerecht de crème brûlée natuurlijk 🙂

Week 12
Zondag 27-3-2016
Focaccia homemade (volgende keer eerst gaatjes prikken en dan 2e rijs), met aardappel-preisoep en tonijnsalade. We keken de laatst uitgekomen Star Wars 🙂 Oh en ik heb grof zeezout nodig voor focaccia.

Zaterdag 26-3-2016
Bapa en Wil te eten; lekker Indische gekookt samen. Yummie!

Vrijdag 25-3-2016

Donderdag 24-3-2016
Rot-kip van de LangsbrengSurinamer

Woensdag 23-3-2016

Dinsdag 22-3-2016
Gehaktbrood met cherrytomaten, gekookte krieltjes en gestoomde snijboontjes. Salade van veldsla, rucolla, komkommer en bosuitjes erbij. Verder bakte ik vandaag kaiserbroodjes, staat de bramen in wijn klaar voor bramensiroop en ben ik begonnen met een desemstarter via Xandrabaktbrood waarvan morgen dag 2 🙂

Maandag 21-3-2016
Pasta penne met tomaatjes, ui, champignons en salami uit de oven. Parmezaanse kaas erover. Salade van veldsla, rucolla, komkommer en bosuitjes erbij.

Week 11
Zondag 20-3-2016

Zaterdag 19-3-2016

Vrijdag 18-3-2016
Plaattaart met venkel en gorgonzola, soep erbij.

Donderdag 17-3-2016
‘Verse’ pasta met gehaktballetjes met tomatensausprutje

Woensdag 16-3-2016
LangsbrengSurinamer
Roti-kip hmmm

Dinsdag 15-3-2016
Gekookte krieltjes met gehaktballetjes gesmoord in tomaten-snijbonensausprutje.

Maandag 14-3-2016
Kipcajun met peer & blauwe kaas en rijst

Week 10
Zondag 13-3-2016
Boerenkool met worst

Zaterdag 12-3-2016
Viscurry met peultjes en rijst.

Vrijdag 11-3-2016
Donderdag 10-3-2016
Woensdag 9-3-2016
Dinsdag 8-3-2016
Maandag 7-3-2016

Week 9
Zondag 6-3-2016
Doperwtjes met peterselie (uit eigen tuin, de laatste), zalm van de klapgrill en ovenfrieten.

Zaterdag 5-3-2016
Courgette-spaghetti met grote garnalen en Kaas-olijven-karnemelk-kruidencake.

Vrijdag 4-3-2016
Kaas-Olijven-Karnemelk-kruidencake via Pinterest gevonden en Preisoep met ham en ei.

Donderdag 3-3-2016
Goulash uit de vriezer, extra groente erbij en rijst.

Woensdag 2-3-2016
Andijviestamp met gehaktballen gevuld met pruimen in rode wijn saus

Dinsdag 1-3-2016
Pasta penne met geroosterde paprika, prei en blauwe kaas. In het oorspronkelijke recept moest geroosterde paprika uit een potje; ben je mal, ik roosterde twee rode paprika’s in no-time op de klapgrill; veel lekkerder!

Februari

Maandag 29-2-2016
Gadogado

Week 8
Zondag 28-2-2016
Waren we de hele dag in 020; naar het Rijksmuseum. In de middag aten we lunch bij Plomba (yummie), eenmaal thuis zuurkoolstamppot met salami.

Zaterdag 27-2-2016
Simpele plaattaart met venkel en gorgonzola (beginspiration) en vissoep.

Vrijdag 26-2-2016
Shoarma met spitskool in pitabroodjes (volgende keer maak ik die zelf).

Donderdag 25-2-2016
Woensdag 24-2-2016
Dinsdag 23-2-2016
Maandag 22-2-2016
Oosterse spruitjesstamppot

Week 7
Zondag 21-2-2016
Bakte ik voor mijn Lief een chocoladetaart met kersenoogjes, afgestreken met chocoladeganache

Zaterdag 20-2-2016

Vrijdag 19-2-2016
Chinese biefstuk met broccoli en mie

Donderdag 18-2-2016
Langsbrengchinees!

Woensdag 17-2-2016
Shepherd’s pie

Dinsdag 16-2-2016
Nasi met Indische gehaktballetjes, krupuk, atjar.

Maandag 15-2-2016
Risotto met hamreepjes en peultjes.

Week 6
Zondag 14-2-2016
Nasi met piendang telor, zuur en krupuk hmm

Zaterdag 13-2-2016
Maakte ik chocoladecake met kersen(oogjes) 🙂

Vrijdag 12-2-2016
Vissoep met olijvenbrood en Boursin.

Donderdag 11-2-2016
‘verse’ ravioli met saus van gorgonzola, spekjes, spinazie, champignons, uit, knoflook.

Woensdag 10-2-2016
Kipcurry met rijst en gestoomde peultjes/doperwtjes

Dinsdag 9-2-2016
Zuurkoolstamp met salami

Maandag 8-2-2016
Courgettefritata met het broodje dat ik gisteren bakte hmmm

Week 5
Zondag 7-2-2016
Bakte ik een broodje met veel zaden, aten we ovenfriet met een stuk tonijn van de grill (die laatste vond ik niet lekker…)

Zaterdag 6-2-2016
Goulash met pasta

Vrijdag 5-2-2016
Knolselderijsoep met salami, olijvenbroodje en kaas

Donderdag 4-2-2016
Gemarineerde aubergine met peultjes salade en mie

Woensdag 3-2-2016
Vegetarische groenteballetjes met satésaus, rijst en gestoomde sperzieboontjes.

Dinsdag 2-2-2016

Maandag 1-2-2016
Macaroni met bolognaisesaus, zure uitjes en geraspte kaas. Tomatenketchup hmmmm

Januari

Week 4
Zondag 31-1-2016
Zaterdag 30-1-2016
Vrijdag 29-1-2016

Donderdag 28-1-2016
Gadogado. En maakte ik ’s middags zuurkool in het vat.

Woensdag 27-1-2016
Langsbrengchinees!

Dinsdag 26-1-2016
Deel 2 van de coq au vin maar dan pastei van gemaakt. Help me herinneren; hartige taartdeeg is niet goed te bewaren in de vriezer… Kan ’t pak beter in een keer op maken.

Maandag 25-1-2016
Coq au vin

Week 3
Zondag 24-1-2016
Zaterdag 23-1-2016
Vrijdag 22-1-2016
Donderdag 21-1-2016
Woensdag 20-1-2016

Dinsdag 19-1-2016
Wraps met gehakt/tomatenvulling, uit de oven met geraspte kaas er overheen. Oooh te lekker, maar dit moeten we niet te vaak doen ivm dichtgroeien…

Maandag 18-1-2016
Risotto met geraspte kaas en chipolataworstjes; het was schelpendag, en ik kon niet echt recht vooruitdenken daardoor…

Week 2
Zondag 17-1-2016
Vegetarische nasi

Zaterdag 16-1-2016
Lief kookte viscurry met boontjes en witte rijst. Oh, dit kan ik zo vaak eten!

Vrijdag 15-1-2016
Aardappelpuree met spruitjes met een gebakken uitje en spekjes.

Donderdag 14-1-2016
Ovenfriet met mayonaise

Woensdag 13-1-2016
Roti-kip van de LangsbrengSurinamer

Dinsdag 12-1-2016
Risottokerriekoekjes met boerenkool-knolselderijwok met cashewnoten. Nieuwe recepten uitproberen.

Maandag 11-1-2016
Zalm van de Quisinart met Schotse whiskysaus, aardappel-mais salade (nog van m’n feestje over) en gekookte doperwtjes.

Week 1
Zondag 10-1-2016
Kipfilet gevuld met mozarella en pesto rosso, gerold in buikspek gebakken, daarna met groente (paprika, sjalotjes, knoflook en stukjes tomaat) en een scheutje wijn en en gestoomde snijboontjes in de oven gebakken, ongeveer een half uurtje. Daarbij rijst. Was heerlijk, maar te veel.

Zaterdag 9-1-2016
Vierde ik m’n 50ste verhaardag met hapjes als aardappel-maissalade (met iets veel knoflook), pate, vijgencompote, kaasjes en zo. Toen iedereen de deur uit was, kookte mijn Lief een heerlijk groentensoepje, helemaal fijn. Als toetje nog de moskovische tulband (zelf vond ik die behoorlijk vet!).

Vrijdag 8-1-2016
Andijviestamp met gehaktballen gevuld met pruimen in rode wijnsaus.

Donderdag 7-1-2016
Pitabroodjes met shoarma-kool, rode saus en knoflooksaus.

Woensdag 6-1-2016
Kaastortelini met spekjes, courgette, ui, en een half pakje boursin.

Dinsdag 5-1-2016
Was mijn échte 50ste verhaardag. Ik bakte ’s ochtends citroencake a la Donna Hay, (smaakt me nog steeds niet citroenig genoeg) voor je weet maar nooit en daar had Linda plezier van 🙂 ’s avonds deden m’n Lief en ik kaasfondue met salade en stokbrood. Iets teveel, volgende keer moet niet die hele blauwe kaas er nog in.

Maandag 4-1-2016
Spruitjes, gebakken krieltjes en kippebouten met pruimen, champignons enzo…

Week 53
Zondag 3-1-2016
Bretonse vissoep met stokbrood met Boursin.

Zaterdag 2-1-2016
Kounelli Stifado. Ik haalde voor de kerst bij de Kema twee diep bevroren konijnenbouten en op de Ten Katemarkt drie zakjes sjalotjes. Speciaal om rond deze dagen te maken. Yummie!

Vrijdag 1-1-2016
Bloemkool-doperwtjescurry met rijst, pittige stoof en Indische gehaktballetjes, daarbij komkommerraita. hmmmm

Bewaren

Bewaren

Bewaren