- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Vakantiedag 5: VakantiePluis

Heerlijk; Pluisje kan al heel vaak dit jaar naar buiten, de Paleistuin-Noord in. Eerst lieten we haar wennen, alleen naar buiten wanneer we er allebei bij waren. Dat was dus soms voor het eten ’s avonds en verder weleens in het weekend. Maar voor de Pluizig was dat eigenlijk niet genoeg. Sinds een maand of twee komt ze bijna dagelijks buiten.

IMG_6577a

En na het gras-eet-fiasco van vorig jaar gaat dat ook gewoon goed. Tot… afgelopen dinsdag. Ze at gras, kotste er een heleboel uit, maar helaas…. niet alles! Ze bleef enigszins kokhalzen, de hele nacht uiteindelijk en ook de volgende dag begon ze er steeds zieliger uit te zien. Niet eten, niet drinken terwijl ze wel honger had; poezekind werd er ziek van ๐Ÿ™

Dus belden we de dierenarts, maakten een afspraak en na een klein onderzoekje moesten we haar weer achterlaten zodat ze onder narcose die vermoedelijke grasspriet er uit konden halen. Slik. Vorig najaar was er ook al zoiets aan de hand, alleen vonden ze toen niets en werd er gedacht toch aan niesziekte. Maar de hele winter L-Lysine van de Groene Os in haar drinkwater, helpt haar minder kwetsbaar te zijn, dus dat was nu niet meer aan de orde.

En dan moet je de hele middag wachten. Het was mooi weer, maar echt iets doen zit er niet in. Blijft toch spannend hรจ, als de poes onder narcose gaat. Uiteindelijk kregen we een telefoontje dat we haar om half 5 konden halen. Ze hadden er een grasspriet van bijna 10 cm uitgehaald, waarvan alleen nog het laatste puntje zichtbaar was geweest… Gelukkig opgelost!

Pluisje stond om 8 uur ’s avonds alweer bij de keukendeur om naar buiten te gaan; ze kon nog niet eens recht vooruit kijken ๐Ÿ˜‰