Paleistuin-Noord Januari 2015

De eerste overzichtsfoto van 2015 van onze Paleistuin-Noord.

_MG_9640

Het is zo rond de 0 graden ’s nachts, beetje erboven, beetje er onder, maar echt flink gevroren heeft het nog niet. Dansende muggen op zonnige dagen, sneeuwklokjes steken hun kopjes boven de grond, evenals de overgebleven hyacintenbollen die ik vorig jaar in de grond heb gezet.

De vogels mogen extra bijgevoerd, maar dat doe ik (in tegenstelling tot mijn Buuv) in de Paleistuin-Zuid specifiek gericht op kleine vogeltjes. Die hebben het lastig. Vooral de musjes, sinds de coniferen aan de achterkant zijn gekapt. Een hele kolonie mussen die z’n home kwijtraakte, zo hoorde ik een paar weken terug van een buurmeisje.

En ondertussen begint ’t tuinkriebelen alweer… De voorbereidingen ben ik aan het treffen. Compost & aarde zal komend weekend geleverd worden, zaden uitzoeken en verzamelen heb ik al voor een deel gedaan. Bijbesteld ook o.a. rode tuinboontjes, regenboogsnijbiet en een dubbelkleurige erwtensoort. De Nieuwe tuin heeft wat dat betreft speciale soorten.

IMG_3783i

En ook speciaal spul kwam er in de envelop mee; rubber banden om bamboestokken zonder problemen aan elkaar te bevestigen. Met m’n zere handen moet ik wel vooruit denken in dit geval, touwtjes knopen gaat steeds lastiger.  Die rubber bandjes zien er goed uit, ik moet alleen nog zien hoe dat spul zich gedraagt als ’t lang in de volle, hete zon staat. Maar het experiment is vast leuk 🙂

Afdrukken