- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Kalkoentournedos met knoflook-citroensiroop

Gisteren had ik zin om weer eens een nieuw recept uit te proberen. Dit recept vond ik in een blaadje van de Keurslager (daar komen wij haast nooit, maar liepen van de week per ongeluk langs).

Raar van dat soort recepten is, dat het plaatje altijd net even wat meer ingredienten bevat dan de beschrijving. Je mag dus je fantasie gebruiken om er zelf nog wat extra mee te doen, anders is zo’n recept toch een beetje saai…

Benodigdheden:

Als extra deed ik er bij:

Bereiding

  1. Snijd één citroen in kwarten en pers de andere twee uit. Doe de kwarten en het sap met een liter water, de suiker en een horizontaal doorgesneden knoflookbol in een grote braadpan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat dit inkoken tot siroopdikte. Als het te dik wordt nog een beetje water toevoegen.
  2. Bind de kalkoentournedos op met een touwtje.
  3. Bestrooi de kalkoentournedos met zout, peper en ras el hanout en bak ze in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg ze dan toe aan de siroop en gaar ze zo nog 10 minuten door. Serveer de kalkoen met de citroenkwarten, wat tijmblaadjes, de knoflook en bijvoorbeeld nieuwe aardappeltjes in de schil.

Wij aten er champignons met groente bij (geroerbakt), en rijst. Rode druiven toe.