Dagje Haarlem met de trein

Dat dagje Haarlem hadden we ons op verheugd; eerst naar de boekenmarkt, en daarna naar m’n vaders verjaardag in de tuin.

Dat met die trein verheugen we ons nooit op, maar is wel iets goedkoper dan met de auto, bovendien kan mijn Lief dan ook eens een biertje drinken.

Dat met die trein doen we eens in de 3 jaar. Nu weet ik ook weer waarom. We stapten vol goede moed op de tram naar het CS, en daar aangekomen zagen we op spoor 2 de trein al wachten. Op ons 🙂 Dus gauw naar boven gelopen, kaartjes gepinned en…. toen werd er ineens informatie omgeroepen. Over onze treinreis. Over onze niet-treinreis want er reed er niet 1 op dat traject!

Na een vaag verhaal van een NS-medewerker besloten we de tram terug naar de Marnixstraat te nemen, daar op bus 80 en zo kwamen we binnen een kleine 3 kwartier toch nog in Haarlem aan, maar dan aan de andere kant van de stad.

Gelukkig was het dagje Haarlem erg naar ons zin, want op de terugweg bleek nog steeds geen trein te rijden. We stapten in de bus naar St. Spaarnwoude (waar de halte alleen bestaat uit een …tja, informatiebord met vangrail) en vervolgens de bus naar de Marnixstraat. Daarna konden we lopen.

Reizen met de NS? Laat voorlopig maar weer zitten!

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.