Koorddansen

Ging ik drie weken geleden naar de huisarts, liet daarna bloed prikken en foto’s maken, maakte een afspraak met MarcoMan om eens de pas de deux of op de plaats te maken en kreeg vanmiddag te horen dat ik artrose heb. Gewrichtsslijtage zei de assistente om precies te zijn. Maar ik weet helemaal niet wat dat is. Het goede nieuws, zei de huisarts is “je hebt geen reuma”. Eh, daarna begrijp ik ’t helemaal niet meer.

Maar ik weet wel dat ik verschrikkelijk loop te balen. Chronisch pijn heb ik al jaren, en daarmee leren omgaan, ach ieder leert steeds nog weer nieuwe dingen. Maar nu komt dit er ook nog eens bij. Weet ik niet hoe ’t heet, of wat ’t is, ik weet wel dat veel gewrichten niet doen wat ze moeten, en teveel pijn opleveren. Meer dan ze twee maanden geleden deden.

Dat dus.

Afdrukken